Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Chirurgie ginecologie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua!
În urma unui control la ginecolog, am făcut testul Papa Nicolau și câteva analize, ma puteți ajuta cu interpretarea lor, urmeaza sa merg și la medic cu ele. Va mulțumesc!
Test Papa Nicolau:Descriere citologica: frotiu constituit din celule scuamoase superficiale si intermediare celule de metaprazie scuamoasa matura, rare celule paracheratozice fara atipie, celule glandulare endocervicale izolate si grupate, inele in grupuri polipoide cu modificati pseudoparacheratezice si discarioze reactive in context inflamator, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora cocoida si bacilara. Diagnostic citologic: negativ pentru leziuni intra epiteliale sau maligne.
Ca 125!- 114,7
Hea premenopauza- 71,38
Hea postmenopauza - 71,38
Roma postmenopauza- 45, 50
Roma premenopauza- 17,6
Buna!
Nu ai spus ce vârstă ai, dacă ești sau nu la menopauză, cu ce simptome te-ai prezentat la medic și ce a văzut la ecografie de ți-a dat sa faci aceste analize pt cancerul ovarian...Nu ai copiat bine nici rezultatele celor 3 analize. Era mai simplu sa încarci o poza
Buna, am 47 de ani, nu sunt la menopauza, am ajuns la medic cu dureri de burta în urma unor sângerări între menstruații, în luna noiembrie fiind mai abundente. Durerile au apărut după oprirea sângerărilor. Atașez și pozele.

Imi pare rău dar nu reușesc sa atașez pozele...
La Papanicolau nu ti-a iesit nimic grav. La analize CA125 pare mare. Pentru celelalte 2 HE4 si Roma nu ai scris rezultatele tale ci valorile de referinta (cele din paranteza) care sunt diferite de la un laborator la altul.
Analize, doar în modul acesta vi le pot arata, având în vedere mărimea permisa.
Ai un posibil fibrom si 2 formatiuni pe ovarul stang care trebuie investigate mai amanuntit. In afara de ca 125 celelalte 2 analize sunt f putin peste limita. Asta se intampla destul de frecvent si in cazul afectiunilor benigne, nu neaparat din sfera ginecologica.
Am înțeles...între timp mi sa recomandat cât mai repede realizarea unei histerectomii totale iar argumentul fiind,evitarea ajungerii la neoplasm...sunt sceptica ce este drept
Atunci poți cere părerea unui alt medic dar eu nu cred că va fi una diferita. Nu-si bat prea mult capul cu niste organe care pot fi tăiate după o anumită vârstă...
După histerectomie va trebui sa ai mai multa grija de inima și oase!
Sănătate!
Mulțumesc din suflet pentru timpul acordat, asa am sa fac.
URL de referinţă