Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tensiunea e buna?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara, am o neliniștire, azi am fost sa iau un tensiometru de brat pentru mama, luandu-l pt ea mi-am masurat si eu tensiunea, si am tot masurat-o de-a kungul zilei, oscileaza intre 13 cu 8 și 14 cu 8, e o tensiune ok? Pulsul este pana in 80 de fiecare data
E putin cam mare pentru cei 20 de ani ai tai dar avand in vedere kilogramele in plus sa zicem ca e buna...asta in cazul in care ti-ai masurat-o corect: dupa cel putin 5 minute de rapaus, 30 min de cafea/tigari/mancare, asezat pe scaun, cu mana rezemata pe masa/pat, cotul la nivelul inimii, mansonul la 2 cm deasupra pliului cotului, nu vorbesti si nu te misti, stai relaxat. O masori de 2-3 ori si retii ultima valoare. Vezi daca exista vreo diferenta intre mana stanga si cea dreapta. Daca depaseste 14/9 mergi la medic!
(18-02-2021 02:01 PM)andremi a scris: [ -> ]E putin cam mare pentru cei 20 de ani ai tai dar avand in vedere kilogramele in plus sa zicem ca e buna...asta in cazul in care ti-ai masurat-o corect: dupa cel putin 5 minute de rapaus, 30 min de cafea/tigari/mancare, asezat pe scaun, cu mana rezemata pe masa/pat, cotul la nivelul inimii, mansonul la 2 cm deasupra pliului cotului, nu vorbesti si nu te misti, stai relaxat. O masori de 2-3 ori si retii ultima valoare. Vezi daca exista vreo diferenta intre mana stanga si cea dreapta. Daca depaseste 14/9 mergi la medic!

De ieri mi-o verific constant, azi aveam 12 cu 7 si 13 cu 8.
Nu creste niciodată peste 14 cu 8, 14 cu 9 e maximul cand am emoții la medic.
URL de referinţă