Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Escara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o escara.
Bunicul meu a facut in decembrie 2020 doua accidente vasculare si o fractura de sold care au dus la o semipareza si de atunci e imobizat la pat. I-am luat de la inceput saltea antiescare si am folosit Sudocrem, dar a facut o escara in zona sacrala.
Imi puteti recomanda va rog ceva care stiti din experienta ca functioneaza sau un dermatolog priceput la escare in Bucuresti care sa lucreze cu Casa de Asigurari?

Am incercat pana acum Cicatridina spray, Baneocin pudra, spray de propolis, albastru de metil, Mycrodacyn, Betadina, o crema preparata special pentru asta, plasturi cu ioni de argint.

Va multumesc anticipat!
Ati incercat cam tot ce se putea incerca, legat de medicatie. Cele mai bune sunt cicatridina si plasturii cu ioni de argint. Principala problema este pozitia. Trebuie sa stea cat mai putin pe spate si tinand cont ca escara este in zona sacrala, trebuie sa se asigure o protectie adecvata impotriva urinei si materiilor fecale. (presupun ca are pampersi). Faceti o poza cat mai elocventa a zonei cu escare si folositi site-ul medical medicchat.ro, unde puteti cere parerea unui specialist dermatolog pentru o suma modica de 30-40 de lei + 10 lei pentru poza atasata.
https://www.medic.chat/
Multumesc pentru raspuns!

Da, are pampers in majoritatea timpului, dar pana acum am reusit sa protejam rana impotriva fecalelor.
URL de referinţă