Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tensiune mare si puls oscilant (la urgenta cardiologul a refuzat sa vina la pacienti)
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,

Ieri dimineatza mi s-a facut rau si am ajuns la urgenta. Am simtit o accelerare brusca de puls in interval de cateva minute una de alta , parca simteam si o mica incalzire si parca un pic vedeam in ceata. Am chemat salvarea dar pana a ajuns aceste "criza" s-au mai repetat de cateva ori daca la intesitate mai mica, la un moment dat simtind de degetele de la mana dreapta rece. Cand a ajuns echipajul de pe salvare aveam tesiune 150/90, ekg normal, dupa care m-au apasat pe unghie si a zis doamne ca nu-i ok si sa mergem la spital. Am ajuns la spital si inainte de coborare mi s-a luat tensiunea din nou si aveam 200 (cea mica nu mi-au zis-o), dupa care m-au dus in urgenta m-au conectat la aparate si aveam tensiunea 175/ 97. Am stat in pat in urgenta cam 4-5 in ore care pulsul oscila intre 65 si 90 (in episoada, urca pana la 90, apoi scadea se stabiliza pe la 65-70 dupa o oarecare perioada repetandu-se). De fiecare daca mi se spunea sa fiu calm , desi eram calm si nu simteam nici o nelinste, in final mi-au dat un alprazolam., dar pulsul era tot oscilant. In final mi s-a comunicat ca medicul cardiolog de pe sectie nu poate sa coboare in urgenta si m-au trimis acasa cu urmatorul tratament : aspenter, aspacardin, extravalerianic si egiloc. La plecare tensiunea era 140/70. Dupa ce am ajuns acasa la cateva ore am constatat ca tesiunea era 170/95 fapt pentru care am luat un noliprel de 2,5 , iar la vreo doua ore dupa tensiune scazuze la 130/75.

Problema este ca azi dimineata s-a repetat acelasi episod si dupa prima crestere de puls am luat jumatate de captopril sub limba. Tensiunea imediat dupa fiind 180/100, iar la vre-o ora dupa scazand la 140/70.

De asemenea mai simt stari de incalzire usoara si parca ameteala pentru un timp foarte scurt.

Ce ma sfatuiti sa fac pana reusesc sa ajung la un cardiolog, fiind o problema mare cu programarea la unul, cel mai repede am gasit programare in 27 februarie.
Cind ai astfel de epiosoade ajuta putin sa incerci sa respiri adinc si regulat. Concentreaza-te asupra respiratiei si nu asupra batailor inimii.

Respiratia ajuta putin (mai ales daca ai si atac de panica in acelasi timp) dar asta nu inseamna ca nu ai nevoie de ajutor medical.
Cam putine informatii oferite. Nimic despre varsta, greutate, analizele efectuate la UPU. Ce tratamente ai urmat anterior, pentru ca banuiesc ca nu e singurul episod de tensiune si puls oscilante?
(06-02-2021 12:53 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Cam putine informatii oferite. Nimic despre varsta, greutate, analizele efectuate la UPU. Ce tratamente ai urmat anterior, pentru ca banuiesc ca nu e singurul episod de tensiune si puls oscilante?

Este primul episod. 34 ani,92kg, activitate fizica aproape zilnica ( alerg cam 10km zilnic pentru mentinerea greutatii). Analize normala mai putin INR 1.45 , TQ 16.2 indice protromibina 65%, creatinkinaza totala 362, CKMB 41. In plus in particular am facut analize de tiroida, profil lipidic ,claciu, magneziu si potasiu seric, toate fiind in limite normale. Culmea trigliceride doar 34, hdl 156, vldl 7, ldl 102, lipide 475 mg/dl. Tpo 13,85, FT4 18,7, TSH 1,1 .
Nu urmez nici un fel de tratament. Folosesc l-carnitina pt sport si mentinerea greutatii.
Profilul lipidic si creatinkinazele reflecta activitatea fizica intensa. Poate ar trebui sa elimini suplimentele si sa te bazezi exclusuv pe dieta si un efort fizic mai moderat , mai putin solicitant pentru inima...
URL de referinţă