Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Hernie inghinală
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua,am fost operat acum 9 luni la hernie inghinală parte stânga,câteodată mai simt ințepături in zona operată.Din ce cauză ar putea fi?

Mulțumesc!
Ce tip de operatie a fost? Laparoscopica sau clasica? In general, herniile de parte stanga sunt mai expuse durerilor si recidivei. De ce, este destul de simplu. Peretele abdominal refacut cu plasa este supus unei presiuni sporite datorita defecatiei si acumularilor de gaze la nivelul colonului transvers si descendent. Trebuie combatuta balonarea si constipatia precum si efortul de a ridica timp de cel putin 1 an. Oricum e bine de facut o eco de parti moi pentru a vedea cum se prezinta zona si ganglionii inghinali.
(22-01-2021 04:42 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Ce tip de operatie a fost? Laparoscopica sau clasica? In general, herniile de parte stanga sunt mai expuse durerilor si recidivei. De ce, este destul de simplu. Peretele abdominal refacut cu plasa este supus unei presiuni sporite datorita defecatiei si acumularilor de gaze la nivelul colonului transvers si descendent. Trebuie combatuta balonarea si constipatia precum si efortul de a ridica timp de cel putin 1 an. Oricum e bine de facut o eco de parti moi pentru a vedea cum se prezinta zona si ganglionii inghinali.

Este operatie clasica.
De obicei, dupa o operatie clasica, solutie indicata de fapt in herniile inghinale mari, apare pentru o vreme sau definitiv o hipoestezie a nervilor regionali inghinali, lezati in timpul operatiei. In special zona de pe pulpa din vecinatatea pliului inghinal va avea o sensibilitate nervoasa mai redusa.
(22-01-2021 11:21 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]De obicei, dupa o operatie clasica, solutie indicata de fapt in herniile inghinale mari, apare pentru o vreme sau definitiv o hipoestezie a nervilor regionali inghinali, lezati in timpul operatiei. In special zona de pe pulpa din vecinatatea pliului inghinal va avea o sensibilitate nervoasa mai redusa.

Vă mulțumesc!
Bună ziua.
Acum un an am fost operat la hernie inghinală partea stângă prin operație clasică.
Este recomandată purtarea centuri pentru hernie după operație, când ridic grautăți?

Mulțumesc!
Discuta cu chirurgul acest aspect. El cunoaste cel mai bine timing-ul necesar refacerii si angajarii la efort. In mod sigur, acesta nu este permis in primele 2-3 luni. Foarte importante sunt evitarea constipatiei si a gazelor intestinale si reducerea la minium a efortului de defecatie.
URL de referinţă