Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Durere abdominala în urma unui efort
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua,
Acum 6 săptămâni am împins o mașină foarte grea
Am o durere puternică în dreapta abdomenului în zona ombilicală.
Eu la 4 ani am operat de hernie inghinală acum am 40.
Am tot zis ca trece ca trece.
Nu s-a umflat nimic. Am încercat în ideea în care am făcut o hernie sa ma înfășor cu o banda lata elastică însă mă durea tare tot abdomenul și am dat-o jos.
Durerea îmi radiază inghinal, pana la genunchi jos pe partea inferioara a coapsei. În dreapta abdomenului ma doare constant cam în zona apendice to iei ca am avut și asa ceva la 10 ani.
Uneori mai simt durere și sub coasta dreapta. Nu am forță în piciorul drept parca da sa creeze ceva în zona inghinala, ma înțeapă ma doare.
În poziția șezând simt în acea zona umflat fără sa se vadă ci la interior, de sub rebordul costal drept și pana în partea inferioara a abdomenului.
Durerea radiază în diverse locuri, fesa superioara stânga uneori și în zona rectala. Lombar inferior dreapta.
Vizual nu vad nici o modificare. Digestiv nu simt nimic dar puțin abdomenul pare rigidizat dar nu as baga mana în foc poate sunt subiectiv. Nu am alte simptome în afara de aceasta durere care când merg îmi radiază și pana în umărul drept.
Am fost la medicul de familie și doamna mi-a zis ca dacă nu s-a umflat nimic mai bine mai așteptăm ca la noi în oraș e teroare cu epidemia asta de Covid și cică multi din pacienții ei s-au îmbolnăvit. Tot doamna doctor mi-a sugerat o pe problema de coloana, trauma dar eu nici atunci nu am simțit nimic nici acum. Eu as mai aștepta dar ma puteți ajuta va rog cu un diagnostic prezumtiv? Nu am bani foarte mulți trăiesc din minimul pe economie și nu am cum sa o iau acum prin privați iar dacă o trece cu zeamă de cuțit chiar sunt într-o situație imposibilă. De acum 6 săptămâni nu simt nici o ameliorare bă chiar dimpotrivă. Soldul drept ma doare constant. Se mai ameliorează în poziția întins. Uneori simt ceva durere și la tranzitul intestinal gros în partea dreaptă dar nu semnificativ. Va mulțumesc și va rog orice ideea ajuta. E grav o fi vreun mușchi întins? Chiar nu îmi dau seama. Am răscolit tot netul în engleză direct nu reușesc sa încadrez. Nu sunt medic va dați seama. O zi buna va doresc și multa sănătate ca fără ea suntem vai de noi.
Probabil ca operatia de hernie inghinala a fost pe partea dreapta. Fiind facuta la o varsta frageda este posibil ca sa fi cedat tesutul fascia sau sa fi fost lezate fascicole ale musculaturii netede abdominale. Ar fi nevoie de o ecografie de parti moi. Un diagnostic clar nu se poate stabili fara investigatii si un consult la un chirurg.
URL de referinţă