Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Analize adolescent 18 ani
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
Fratele meu si a facut niste analize de rutină, care vad ca nu au iesit foarte bune. Mentionez ca are 18 ani abia impliniti, nu consuma alcool, nu fumează. Este sportiv (culturist). Face foarte mult sport , merge la sala de forță de luni pana vineri si mănâncă sănătos.

Ce parere aveti de analize ? Ce investigații sa facem mai departe?
Am văzut ca transaminazele sunt foarte mărite..

V am postat 2 poze cu analizele.

Revin cu inca o informatie.... am vorbit cu fratele meu mai detaliat si a spus ca el bea creatina si mai bea si un fel de băutură pe baza de proteina din zer, atunci cand merge la sală..si ca nu dauneaza. A zis ca s pt energie. Eu nu stiu ce sunt astea si daca dăunează sau nu. El a spus ca sunt pt sportivi si ca sunt in regulă, ca nu au la ce sa i dăuneze. Dar eu nu l cred. Chiar nu i dăunează chestiile alea pe care le bea?
A spus ca el nu ia steroizi sau alte suplimente, in afara de ce v am spus mai sus...

Corpul e foarte atletic , cu mușchi pronunțați. Nu stiu daca e asa bine pt varsta lui....
Transaminazele crescute sunt din cauza efortului fizic si aportului proteic din suplimente. Apare asa numitul ficat de efort. Ar trebui sa faca o pauza si sa discute cu un medc internist aceste rezultate.
(17-11-2020 09:40 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Transaminazele crescute sunt din cauza efortului fizic si aportului proteic din suplimente. Apare asa numitul ficat de efort. Ar trebui sa faca o pauza si sa discute cu un medc internist aceste rezultate.

Va multumesc mult!
Am văzut ca si la vsh nu e buna analiza, ca e prea scazut...
La celelalte analize din chenare, care s marcate ca nu s ok, vedeti modificari semnificative? Este motiv mare de îngrijorare?
Vom merge si la medic , trebuie sa facem programare.
Eu am vazut cazuri in care acele suplimente au daunat, asa ca mai bine le lasa si dupa o luna repetati analizele. VSH-ul scazut se poate interpreta in acelasi context si arata aceeasi afectare hepatica.
URL de referinţă