Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Disconfort inghinal de ani de zile
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua!

De câțiva ani, sa tot fie 3-4, am inceput sa observ un disconfort in zona inghinala dreaptă (unde ar fi ovarele) care este mai accentuat când dorm pe burta (se simte ca o umflatură pe interior, dar nimic la palpare) sau când stau in pozitia șezut (ca și cum ar fi ceva in plus pe interior) sau la aplecare. Nu prezintă dureri, ci doar este uneori însoțită de amorțeală, una care se lasă pe tot piciorul. Pot spune că cel mult, in perioada menstruație, durerile sunt puțin mai accentuate in partea dreapta. Eu am făcut două ecografii de abdomen in acești ani asta și niște analize de sânge, nu s-a văzut nimic alarmant. M-ammingradst, am o.viata activa cat de cat, rareori mă mai deranjez la stomac. Mi s-a spus că este fie colon iritabil, fie de la coloană, că am muncă de birou. Tata a murit recent de cancer și de câteva luni nu îmi pot scoate din minte sa nu am cancer de ovar. Dar cred că am devenit paranoică și nu îmi pot pune ordine în gânduri... Cred că dacă era cancer aveam dureri și nu duceam așa până acum totul. Ce analize extra recomandați, să mă liniștesc, ce ar putea fi?
Mulțumesc
daca nu exista o umflatura in peretele abdominal, care sa sugereze o hernie imghinala, foarte probabil ca e vorba de un colon iritabil.Pentru a depista un eventual proces inflamator e nevoie de cateva analize: hemoleucograma, VSH, CRP, calprotectina fecaliana (pentru un eventual proces inflamator la nivelul colonului) In functie de rezultate se poate merge mai departe la ginecolog pentru alte investigatii si analize specifice zonei genitale. Ca markeri tumorali 9desi in opinia mea nu e cazul) se pot determina CA125 si CA19-9.
In alta ordine de idei, e bine sa faci niste schimbari in stilul de viata, cu contracararea sedentarismului, revenirea la un regim ponderal normal, ceea ce impune si o dieta echilibrata pe care o poti discuta cu un nutritionist. Controlul glicemiei este si el necesar.
Va mulțumesc pentru lămuriri. Am editat eu greșit în primul mesaj, dar scrisesem că m-am cam îngrășat, am undeva la 68 kg la 1.50 m. Experiența cu tata a fost una traumatizantă și am senzația că orice poate indica cancer.... O sa procedez la investigațiile supliment sugerate, pentru liniștea mea. Dar, așa cum ați zis și dvs, nu ar fi cazul să mă alarmez.O ultima întrebare - sindromul de colon iritabil este "permanent"? Adică senzatia asta pe care o descriu eu nu dispare. Mă gândesc să nu fie și ceva grăsime.
URL de referinţă