Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Neregularitati analize sange
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara,

Mi-au venit analizele facute la sange si am o neregularitate in privinta procentajului PDW/ Latimea distributiei trombocitare. Aceasta valoare a fost exprimata doar in procentaj. Mi-a iesit 22.50%, iar valorile de referinta sunt intre: 11-18%.

Celelalte analize sunt toate normale, fie ca vorbim de procentaje sau de valoarea in sine, inclusiv trombocite, volum trombocitar mediu, trombocitocrit.

De asemenea: fierul, proteina c reactiva - cantitativ, feritina sunt normale.

Vreau sa precizez ca am o programare, insa mai devreme de saptamana viitoare nu s-a putut, si simt ca innebunesc daca mai caut mult despre PDW, intrucat datele sunt destul de putine... ceea ce am citit despre un PDW marit ma sperie si nu am vazut nimic care sa ma linisteasca.

Imi puteti spune, va rog, daca 4.5% peste valoarea admisa si cu nicio alta "iesire" din interval a altor parametri, reprezinta o modificare semnificativa care ar trebui sa ma ingrijoreze?

Context: femeie, 30 de ani, nu sunt insarcinata.
Nu, nu ar trebui sa te ingrijoreze. Astfel de variatii ale parametrilor sanguini ce descriu distrbutii eritrocitare sunt frecvente si pot fi temporare sau permanente, fara sa aiba o neaparat o semnificatie clinica. Repeta analiza peste o luna, doua...
(07-07-2020 08:23 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Nu, nu ar trebui sa te ingrijoreze. Astfel de variatii ale parametrilor sanguini ce descriu distrbutii eritrocitare sunt frecvente si pot fi temporare sau permanente, fara sa aiba o neaparat o semnificatie clinica. Repeta analiza peste o luna, doua...

Sunt aceste variatii normale si in cazul latimii distributiei trombocitare/PDW? PDW este singurul parametru care nu se incadreaza in limitele laboratorului si pe care le-am depasit.

Multumesc mult pentru raspuns.
URL de referinţă