Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Criza de Epilepsie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua!
Am 21 de ani si de la varsta de 6, sufar de epilepsie. S-a manifestat cand eram mic in timpului somnului si am avut in acel an la distanta de cateva luni 3 crize, toate in somn, cu pierderea cunostintei si spasme musculare puternice. De cand am inceput tratamentul cu Lamictal (in prezent iau doua pastile de 25mg), nu am mai facut o criza deloc de la varsta de 6 ani, pana ieri. In timp ce dormeam, am simtit un spasm tare la ochi care m-a trezit dar imediat dupa nici 5 secunde am simtit cum incepe sa coboare spre buza si ulterior spre mana stanga, apoi nu mai imi amintesc nimic. Bunica mea m-a intors pe o parte si mi-a spus ca totul a durat cam 3 minute. A venit si ambulanta care mi-au luat doar tensiunea si nivelul saturatiei de oxigen, care au spus ca erau normale si ca o criza poate aparea dupa orice perioada de timp, chiar si dupa decenii.
Precizez ca eu am si o alimentatie deficitara in ultimu timp si in trecut am tot avut lipsuri in corp de calciu, magneziu, se poate sa fie o cauza? Maine ma voi duce la doctor, insa as dori si o parere daca se poate.
Multumesc mult!
Alimentatia de ce este deficitara?
Intr-adevar, crizele pot aparea la diferenta mare de ani intre ele, nu exista o regula fixa. Ar trebui sa te vada un neurolog si sa repeti un EEG, eventual CT/RMN cerebral
Deficitul unor minerale esentiale cum sunt calciul sau magneziul este un factor care favorizeaza aparitia crizelor. E nevoie de analize si reevaluare a situatiei dupa o perioada de 15 ani fara crize in care tratamentul a dat roade.
Alimentatia este deficitara pentru ca traversez o perioada stresanta de o perioada lunga. Mai exact dupa un deces in familie.
Luni (maine) ma voi duce la neurolog pentru a vedea care este o posibila cauza. Insa problema care ma nelinisteste, eu de cand am boala, asta e a4-a criza. Este posibil sa le am mult mai frecvent acum?
Revin cu o precizare pe care am uitat sa o fac.
Eu in ultimele 2 luni, am avut momente si de 1-2 saptamani, cand am luat doar o pastila de lamictal inloc de doua, din motivul ca uitam doza. Este posibil si asta sa fie o cauza?
La neurolog sper sa ajung saptamana asta intruncat nu am gasit pe nimeni, din cauza pandemiei asteia.
Cred ca ar fi util sa aveti si un consult cardiologic impreuna cu o electrocardiograma, eventual si monitorizare Holter EKG/24 h. Nu sunt rare cazurile de Sindrom de QT lung cu tulburari de ritm (torsada varfurilor) si convulsii. De cele mai mult ori sunt cazuri diagnosticate gresit in copilarie.
(13-05-2020 10:21 PM)Windart a scris: [ -> ]Revin cu o precizare pe care am uitat sa o fac.
Eu in ultimele 2 luni, am avut momente si de 1-2 saptamani, cand am luat doar o pastila de lamictal inloc de doua, din motivul ca uitam doza. Este posibil si asta sa fie o cauza?
La neurolog sper sa ajung saptamana asta intruncat nu am gasit pe nimeni, din cauza pandemiei asteia.

Nerespectarea tratamentului conform indicatiilor medicului nu poate duce la rezultate bune. Te rog sa mergi la neurolog cat mai repede si astept vesti bune de la tine!
Am fost. In caz ca mai are altcineva nevoie cam asta e rezultatul:
Dupa atata timp fara crize, se presupune ca aceea criza poate fi pe baza unei infectii. Intradevar, eu cu gatul am probleme vechi, am luat inclusiv antibiotice in trecut, iar acum sunt infundat la nas de aproape un an. Pe langa asta si o problema la doua masele. Voi face insa un EEG curand si analize de sange.
O intrebare mai am, este posibil o criza sa apara si pe baza unei infectii sau organism slabit? Multumesc!
URL de referinţă