Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tcc
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua!Acum 5 luni fratele meu a avut un accident auto ,diagostic internare traumatism cranio cerebral cu coma.grad 3,dupa 5 zile a iesit din coma dar nu interectiona cu noi,usor usor a inceput sa vb si sa.manance ,diagnostic externare encefalopatie posttraumatica!Intrebarea mea este urmatoarea,sunt sanse sa isi mai revina?el nu stie ce sa intamplat si nici nu intreaba , e intr-o lume a lui,nu poate tine minte nimic iar doctorii zic sa asteptam ,nimeni nu ne zice nimic concret,iar el nu da semne ca i-ar reveni memoria....
Am stat in salon cu o astfel de persoana la neurochirurgie Bagtazar Arsenie cu un traumatism grav ,(aruncat din tren in cap) dupa cum spunea sotia , venise pt ai face o cranioplastie , jumatate din osul cranian ii lipsea . Dupa 2 -3 ani venise la aceasta operatie ,dar spunea ca a luat-o ca de la inceput , ca un copil mic , sa mearga , sa vorbeascsa , sa scrie si toate celelalte lucruri , progresul era evident mai rapid dar nu ca un om matur la 35 ani cit avea. Nici o persoana nu are aceleasi simtome ,deci toti sunt diferiti in functie de zona afectata a capului.
Asa ca trebui sa aveti multa rabdare si cred eu ca trebue consultati medici de specialitate in astfel de traumatisme , chiar si kinetoterapeuti.
Nimeni nu va poate spune ceva concret pentru ca nimeni nu stie cum va evolua situatia. Sunt oameni care isi revin, altii raman cu handicap.
Ati face bine daca i-ati mai face o evaluare neurologica la un medic bun, sa il ingrijiti cu multa dragoste si sa vorbiti mereu cu el. Dumnezeu sa va ajute!
Asta incerc sa caut si eu,medici buni care sa isi dea interesul si sa ne indrume spre drumul cel bun,din pacate la noi in oras nu am gasit ceva ,in afara de tratament si rabdare nu ne-au zis nimic dar eu as fi vrut si sa i se faca niste analize sau examene ceva sa vada cum a mai evoluat starea lui,daca tratamentul e adecvat....ideea e ca el probleme de vorbire sau paralizii nu are....doar merge mai greu pentru ca sta numai in casa si ii trebuie o recuperare la un centru(doar ca el nu e prea cooperativ cu toata lumea) in schimb i se pune puta repede,devine agresiv injura ,zice ca are nervi de ii vine sa bata pe cineva...nu stim ce sa facem,la un spital de psihiatrie nu as vrea sa il internam....
Acum nu stiu ce investigatii i sa facut , trebue un RMN la un asa traumatism , pentru ca oeice lovitura la cap produce un hemeton ,acesta in timp se tumorizeaza si e mai complicat . Se fac niste punctii din coloana vertebrala de unde se recolteaza lichid cefalo rahidian , daca acesta nu e translucid si e rosu cum se intimplaa la astfel de traumatisme se incepe cu tratamente specifice si punctii repetate pina cind se limpezeste lichidul .
De aceia eu zic nu mai asteptati , puteti nerge la Bucuresti unde veti obtine un raspuns clar .
Daca vreti la Bucuresti, puteti incerca la sp. Bagdasar, Fundeni sau pe dr. Davidescu sau Oprisan de la Colentina, sectia neurologie2. Va recomand totusi sa asteptati sa treaca toata nebunia cu Covid-19 inainte sa mergeti
URL de referinţă