Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Pastila de Euthyrox poate fi ruptă? Isi mai face efectul?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua,
Cred ca titlul suna un pic penibil, dar nu am stiut cum sa intreb exact. Am fost la endocrinolog si mi a dat tratament cu Euthyrox 25 mg, jumatate de pastila pe zi , dimineata. Este o problema, nu am gasit sub nicio formă Euthyrox de 25 mg. Abia am gasit o singură folie de 100 mg. Dacă incerc sa rup pastila in 8 parti egale (nu stiu cum o sa fac, dar ...sper sa gasesc o metodă) pot lua tratamentul asa?
Hormonii tai sunt in limite, ft3 (cel care conteaza) e undeva in jumatatea superioara deci eu cred ca nu ai nevoie de tratament deocamdata. Tsh putin peste limita poate fi din alte cauze, de exemplu daca iei betablocante sau alte medicamente. Endocrinologii care se joaca cu hormonii doar pe baza tsh-ului nu sunt de incredere. Pastila nu o poti rupe in 8, doar in 2! Eu zic sa mai astepti inca 2 luni, repeti analizele (tsh, ft3 si ft4) si daca tsh va fi din nou peste limita mergi la un alt endocrinolog.
Acum trebuie sa stai acasa, sa te feresti de virus!
A aparut eutirox in farmacii dar pt a fi siguri ca reusiti sa-l si achizitionati mai bine trimiteti sotul/prietenul, cu o față de milog daca se poate, spunand ca mama a intrerupt tratamentul si se simte f rau... neaparat cu reteta/scrisoare medicala
(23-04-2020 06:44 PM)andremi a scris: [ -> ]A aparut eutirox in farmacii dar pt a fi siguri ca reusiti sa-l si achizitionati mai bine trimiteti sotul/prietenul, cu o față de milog daca se poate, spunand ca mama a intrerupt tratamentul si se simte f rau... neaparat cu reteta/scrisoare medicala

Va multumesc din suflet ! Am reusit sa mi iau de câteva zile. Ma inscrisesem pe lista de așteptare la o farmacie si ulterior am fost sunata ca pot merge sa iau Euthyrox. Am găsit exact de 25 mg cum imi trebuie.
Va doresc multa sanatate si multumesc pentru ca v ati implicat asa mult în cazurile pe care le am postat aici!
URL de referinţă