Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: dureri cap pierderi motricitate pacient AVC dupa punctie lombara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
In luna iulie 2019, tatal meu a fost internat in spital pentru crize convulsive la domiciliu:
Epicriza- pacient sechelar de AVC cu hemipareza stg in 2017, dementă vasculara nespecificata. Ex. Clinic general febra 38 grade TA 140/80mmHg, AV 135b/min, SO2 -95% Ex. Neurologic: conștiient, cooperant, cu episoade de confuzie și agitatie motorie, deficit motor hemicorp stang, redoare de ceafă, mioclonii. S-a efectuat CT cerebral, cu sedare. S-a efectuat punctie lombară, cu sedare, și s-a infirmat dg de meningo-encefalită.
In cursul internării s-a administrat antibiotic ( cefort si Ciprinol), vitamine, hidratare. Tratament la domiciliu Levetiracetam 500mg x 2zi Pramistar 600mg x2zi Eficef 200mg – 1 cp/12ore timp de 5 zile Cifran 500mg - 1 cp/12 ore timp de 5 zile Aciclovir 200 mg – 1cp/8ore – timp de 10zile.
Menționez ca pana la aceasta internare tatal meu se ridica singur din pat si facea si cativa pasi, era foarte linistit. La cateva ore dupa punctie lombara a devenit foarte agitat si dorea sa mearga acasa , am solicitat externarea crezand ca aceasta agitatie este data de faptul că se află in spital si ca nu se afla în mediul lui, suferind si de demență vasculara. La externare a primit tratamentul mai sus menționat. De atunci tatal meu este imobilizat la pat, acuza dureri de cap, este foarte agitat( se intoarce ajutat de pe o parte pe alta la fiecare 3-5 minute) , are un tremurat, nu poate sta în picioare nici macar în șezut spunand ca il doare coloana, sta doar în poziția gemuit cu genunchii stransi si picioarele unul peste altul, are o rigiditate foarte mare în zona bazinului, copaselor si genunchilor ( parca ar fi congelat în poziția aceea), nu doarme deloc și striga mereu ca numai poate. Primele zile a facut continuu spasme musculare pe partea stanga., pana afacut escare la calcai. Este cu sonda urinară.
Întrebarea mea este dacă atunci cand i-a facut punctie lombara tatalui meu i se putea intampla ceva, o lezare a unui nerv, o eroare la puncție lombara pentru că s-au cam chinuit ca nu puteau sa-i faca , deoarece era tasata coloana. A primit antibiotic, eficef 5 zile, cifran -5 zile si aciclovir 10 zile, dar aciclovir a luat decat 5 zile. Punctia a fost facuta cu o usoara sedare si in timpuil internarii a mai fost sedat timp de 10 min pentru a i se face CT pentru ca era foarte agitat si nu puteau altfel sa -i faca. CT si puncția lombară au fost efectuate în zile diferite.
Va rog, daca se poate, sa-mi spuneți ce trebuie făcut pentru a i se ameliora starea de sanatate. A urmat și tratament psihiatric si tot nu poate dormi. Zi si nopate striga continuu că il doare capul și că numai poate.
Trebuie internat la un spital cu clinica de neurologie si reevaluat tratamentul inclusiv cel psihiatric. Starea de agitatie este de la tratament si de la sechelele post AVC.
URL de referinţă