Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Euthyrox noua formulare
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Am cumpărat o folie de Euthyrox și surpriza: excipienți noi, fara lactoza.
Se recomanda analiza TSH după 2 luni dar și
monitorizarea atentă a pacienților care fac schimbarea la noua formulare a Euthyrox comprimate, deoarece prin această schimbare se pot declanșa dezechilibre tiroidiene, din cauza intervalului terapeutic îngust al levotiroxinei. Aceasta include o evaluare clinică și de laborator, pentru a oferi siguranța că doza individuală a pacientului este cea adecvată.
Ce înseamnă "interval terapeutic îngust"? Se referă oare la o absorbție mai bună și deci la o posibilă supradozare?
Ar fi interesant ca cei care trec la noua formula și își fac analizele sa și scrie rezultatele că sa vedem și noi cat de buna e noua formula. Pe de altă parte cred că nu e posibilă o supradozare daca ne gândim că în sezonul rece hipotiroidienii au nevoie de mai multi hormoni.
https://www.colegfarm.ro/noutati/euthyro...schimbarea

PS: nu am primit nici o fisa de informare a pacientului
Probabil ca se refera la o micsorarea limitelor in care dozajul este eficient. Lucrurile astea sunt destul de volatile, avand in vedere asimilarea substantei active, timpul ei de injumatatire si viteza de raspuns a hipofizei (nivelul TSH)
Hello!

Eu de cand am trecut la noua formula de euthyrox ma simt din ce in ce mai rau. Analizele mi au iesit proaste, au reinceput dereglarile din organism si toate simptomele bolii care se ameliorasera cu Euthyrox - vechea formula. Medicul mi a marit doza de Euthyrox dar inca nu simt nicio imbunatatire. Poate e prea devreme. (Sunt de 3 saptamani pe noul dozaj)
In orice caz, e foarte frustrant si sper sa fie ceva temporar.

Se mai confrunta cineva cu asa ceva de cand a trecut la noua formula?
Ar trebui sa scrii rezultatele la analize, pe ce doza ești acum și cât luai înainte, ce simptome ai.
Eu nu am observat vreo diferența de când am trecut la noua formula (care de fapt e aceeași doar ca lipsește lactoza).
Merci de raspuns! Stiu care sunt diferentele intre noua si vechea formula happy

Cu toate acestea in comunicarea cu privire la noua formula a medicamentului se mentioneaza exact ce ai specificat si tu in primul mesaj:
"Se recomandă monitorizarea atentă a pacienților care fac schimbarea la noua formulare a Euthyrox comprimate, deoarece prin această schimbare se pot declanșa dezechilibre tiroidiene, din cauza intervalului terapeutic îngust al levotiroxinei. "

De aceea voiam sa stiu daca au mai intampinat si altii aceeasi problema. happy

Eu sufar de Tiroidita Hashimoto cu hipotiroidism si tratamentul cu Euthyrox imi adusese nivelurile de TSH si FT4 in limite normale. Dupa ce am inceput sa iau formula noua a medicamentului, TSH ul a crescut mentinandu se totusi sub limita maxima si FT4 a scazut sub limita normala. Simptomele sunt cele specifice hipotiroidismului.
Noua formula înseamnă diferențe mai mici de substanță activa între loturi (ex: dacă înainte la o pastila de 100 diferența era de +/-10%, acum e doar 5) dar și absorbție mai rapida și mai mare. Sau asa ar trebui sa fie... De aceea e bine sa cumperi cel puțin o cutie și nu câte o folie sau mai puțin. Euthyroxul pe care l-ai luat era făcut în Germania sau Spania?
Avertismentul de monitorizare atenta a pacienților era dat pt a evita supradozarea și nu invers, cum e în cazul tău.
Ca reguli generale euthyrox trebuie luat cu cel puțin jumătate de ora înainte de micul dejun, cafeaua la o ora după, alte medicamente/suplimente la 4 h. După schimbarea dozei trebuie sa treacă cel puțin 2 luni pana la analize (în cazul meu vreo 6) iar în ziua analizelor nu iei pastila înainte ci după recoltare. Ft4 și ft3 se modifica mai repede dar pt tsh e nevoie de mai mult timp.
Dacă rezultatele sunt mai rele e posibil ca altceva sa fi influențat absorbția sau conversia (schimbare în stilul de viata sau alimentație: mai mult efort, dieta, stres, frig, probleme cu ficatul, stomacul, h. pylori, nivele scăzute de b12, folat, feritina, vit d). Cu alte cuvinte ar trebui sa faci un set complet de analize.
Dacă ft4 este sub limita îmi imaginez cât este ft3... de aceea te simți rău și într-adevăr a trecut prea puțin timp de la mărirea dozei pt a observa vreo îmbunătățire. Ca sa ajuți conversia poți lua seleniu sub forma de selonometionina.
Merci mult!

Mi am refacut toate analizele si au iesit ok. Sper ca s a declansat de la stres si ca se va ameliora.
Am modificat puțin mesajul de mai sus pt ca mi-am mai amintit câteva chestii...
Și eu am hashi, incerc de câțiva ani sa ajung la o doza pe care sa ma simt ca înainte de boala dar nu am reușit. De aici curiozitatea pt simptomele tale, doze, rezultate.
Oricum, mai există un hormon tiroidian - t3 - cu care ai putea sa te simți mai bine într-un timp mai scurt, cu condiția sa ai acceptul cardiologului și al endocrinologului.
Merci mult de informații!
Iau suplimente cu Seleniu momentan. Mai iau și Aerius dar la 4 ore după administrarea euthyrox ului deci nu cred sa i diminueze efectul.
Doctorul mi a zis că mi va putea prescrie și altceva pe lângă Euthyrox dacă analizele vor ieși la fel.
A fost ciudat căci începeam să mă simt bine și analizele după primele 2 luni de tratament au fost ok. Erau în limite normale dar spre limita maxima. (Luam 1 pastila și jumătate pe zi de 25). Mi a mărit apoi doza la 50 -5 zile, 25- 2 zile ca sã aducă nivelurile de TSH și FT4 in limite puțin mai joase, pentru a se potrivi cu vârsta mea (26 ani) și metabolismul pe care ar trebui sa l am și după aceste 2 luni, haos. Acum mi a mărit din nou la 5 zile - 50, 2 zile -75.
Nu pare să aibă sens căci mi a tot mărit doza și totuși corpul meu se comporta de parca n are suficienti hormoni tiroidieni.
În Hashimoto anticorpii ataca și distrug treptat tiroida (vezi subiectul atacul anticorpilor) și astfel e nevoie de o doza de levotiroxina din ce în ce mai mare. Am auzit ca o dieta fără gluten ar putea întârzia acest efect.
Un guru mi-a spus odată ca o doza zilnica diferita nu ar fi la fel de eficace ca una egala. La prima vedere nu are logica dacă ne gândim ca viata medie a levotiroxinei este de aprox 7 zile dar eu am avut rezultate mai bune pe o doza egala în fiecare zi.
Cu un ft4 sub limita și o creștere de 15 mcg nu te vei simți bine prea curând. Nici nu are rost sa repeți analizele mai devreme de 3-4 luni. Să testezi și ft3 data viitoare.
Ai și simptome cardio (palpitatii, puls mic, tensiune mica)?
Faci balet?
Pagini: 1 2
URL de referinţă