Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: ictus
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
buna ziua ! mama mea are 69 de ani. a suferit acum 3 zile un accident vascular , primind diagnosticul de ictus. poate merge, dar nu poate vorbi si mana dreapta nu o simte si nu o poate controla. este constienta, nu face confuzii, ba dimpotriva. intrebarea mea este cam dupa cate zile isi poate da drumul la vorbit si in legatura cu problema de la mana. multumesc !!!
Depinde de tratamentul urmat. Numai neurologul ar putea sa faca o estimare in functie de rezultatele imagistice si evolutia in timpul tratamentului.
(20-11-2019 03:59 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Depinde de tratamentul urmat. Numai neurologul ar putea sa faca o estimare in functie de rezultatele imagistice si evolutia in timpul tratamentului.
tratamentul consta in administrarea de cerebrolisyn
alte pareri nu mai sunt ? multumesc !
După un avc unii se recuperează complet, alții parțial și alții deloc. Șansele de recuperare sunt mai mari daca recuperarea incepe imediat. Pentru asta e nevoie de o abordare multidisciplinara (neurolog, kinetoterapeut, psihiatru, psiholog, logoped, cardiolog etc), de suportul familiei și mai ales de o atitudine pozitivă din partea pacientului.
URL de referinţă