Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Interpretare spermograma
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Spermograma

Volum sperma 5
Aspect spermă albă opacă
Timp de fluidificare completă a spermei <30
Ph sperma 8
Nr total spermatozoizi 144.25 mil/ejaculat
Număr spermatozoizi 28.85 mil/ml
Mobilitate totala 22.01
Mobilitate progresivă 6.83
Mobilitate non-progresiva 15.18
- rapid progresiva(tip a) 1.33
-mediu progresivi ( tip b ) 5.5
-non progresivi ( tip c) 15.18
Spermatozoizi imobili 77.99
Spermatozoizi aspect normal 4
Spermatozoizi forme aberante 96
Spermatozoizi viabili 56.2
Concluzii
Sperma are aspect normal
Celule epiteliale rare
Leucocite relativ frecvente
Prezente aglutinări mixte spermatozoizi/celule
Abstinenta 5 zile
Concluzia asthenozoospermie

Bună ziua as dori daca se poate o părere referitor la rezultatul spermogramei. Avem 34 ani și ne dorim foarte mult un bebeluș iar de un an ne chinuim și nimic. Va mulțumim și așteptăm un răspuns
Din cele de mai sus rezulta o mobilitate redusa pt care ar trebui sa consultați un urolog și un endocrinolog. Foarte important este și ajustarea stilului de viață: in primul rand fara țigări și alcool, apoi antioxidanți luați din alimente in principal (dha, q10, vit C, E, zinc, folat, seleniu - suplimentele trebuie luate separat, nu sub forma de multivitamine), fara bai fierbinți, lenjeria intima trebuie sa fie lejera, greutate corporala normala și nu în ultimul rând cât mai puțin stres și cât mai multă odihnă.
(17-11-2019 12:58 PM)Bogdan85 a scris: [ -> ]de un an ne chinuim și nimic.

E parțial bine ce zice colega mai sus, dar cred că ar trebui și doamna să "se caute". De cele mai multe ori deficitul e în ambele părți. Așa a fost la noi. Până la urmă, noi am făcut pasul firesc (așa considerăm noi) și am adoptat o fetiță direct din maternitate (cam când aveam vârsta voastră). Care acum e o domnișoară ce ne-a adus numai bucurii. winking
Ca sumt putin mai batrin pe aici si la sfatul meu am reusit sa conving o colega mult mai tinara decit mine sa nu mai faca anumite lucruri si poate va ramine gravida.
M-am bazat pe anumite lucruri cind va explic si aici despre ce e vorba . Cind eram mici la tara , familiile din comuna erau numeroase ,totdeuna peste 4 copii, tind sa cred ca si la dvs a fost la fel ,asa ca am tras o concluzie pt ziua de azi la cei de la oras.
La tara dupa contactul sexual femeia nu se ducea imediat in baie ca nu o avea , mai trecea un timp pina se spala , deci mai intirzia pina incalzea apa, etc...
Asa ca i-am spus colegei sa mai intirzie in pat dupa contact ca nu se intimpla nimic , ia spunindu-mi ca prima grija era sa mearga la baie si facea dus profund in zona , de parca cinestie ce se intimplase.
Dupa 2 luni vine la mine si-mi multumeste ca a ramas gravida dupa un an si jumatate de la casatorie , de aici am tras aceasta prima concluzie , motive sunt multe in ziua de azi , de la stres pina la virsta inaintata la care tinerii se gindesc sa faca si urmasi.
Poate vi se pare o coincidenta dar asa s-a intimplat , ia fiind putin robusta nu mai spera fara tratament .
De obicei doamnele se caută primele dar domnul are un număr mic de spermatozoizi de tip a - care dau din cap și din coadă și înaintează în linie dreaptă. Mobilitatea mai poate fi afectata daca proba a fost ținută la o temperatură diferita de 37 grade. DAR dacă observăm că numărul total de spermatozoizi este peste limitele normale, atunci putem spera la o sarcina pe cale naturală.
Repetați spermograma după vreo 3-4 luni.
Între timp faceți schimbarile de care vorbeam mai sus și respectați și sfaturile lui tassevasi.
Felicitări ursamajor pentru decizia luată
Va mulțumesc mult pt sfaturi și eu am făcut analize dar nu este nici o problema , referitor la ce fac după contact am stat și cu picioarele pe perete și nimic .
Buna Seara,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a intelege daca pot sau nu sa fiu tatic pe cale naturala .

Am efectuat o spermograma pe 6 Martie avand urmatoarele rezltate :

Abstinenta : 4 zile

Volum : 2,4ml ( >1.5 ml )
Culoare : opalescent ( Opalescent )
pH : 7,7 ( 7,2-8)
Lichefiere : completa ( completa ; picaturi distincte )
Vascozitate : Normala (Normala )
% : 87 mil /ml ( > 15x10^6/ml )
Numar Total de spz in proba : 209 mil ( > 39 x 10^6 in proba )
Motilitate progresiva : 40 % ( >32% )
Motilitate totala : 42 % ( > 40 % )

Morfologie :

Nr spz analizati : 100

Forme normale : 3 % ( < 4% )
Forme anormale : 97 %
Leucocite : 1%

Spermatozoizi cu forme anormale

-> defecte ale capului : 96 %
-> defecte ale gatului : 38%
-> defecte ale cozii : 16%

OBS:

1. Numeroase defecte de cap tip amorf, neregulat
2. Numeroase defecte de gat de tip frant si " exces citoplasmatic "

Multumesc frumos,
G
Singura problema o reprezenta defectele e forma ale spermatozoizilor. Trebuie discutat rezultatul cu un specialist in probleme de fertilitate.
(12-03-2020 10:54 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Singura problema o reprezenta defectele e forma ale spermatozoizilor. Trebuie discutat rezultatul cu un specialist in probleme de fertilitate.

Multumesc frumos pentru raspuns.

As risca o intrebare chiar daca pana si eu , analfabet in ceea ce priveste studiile medicale in domeniu, imi dau seama ca raspunsul e clar . Rog insa sa aveti rabdare cu mine si sa imi spuneti care ar fi riscurile asociate acestor , 97%, anormalitati / defecte .

Multumesc inca o data pentru intelegere .

G.
Scade probabilitatea de a procrea, in caz ca partenera este ok din acest punct de vedere. Probabilitatea de fecundare a unui ovul este direct proportionala cu numarul de spermatozoizi viabili, mobili si fara defecte morfologice.
URL de referinţă