Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Glandele suprarenale
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua!
Am o fetita de 13 ani si i-am facut un set de analize, inclusiv hormoni, fiind la pubertate, care i-au iesit bine cu exceptia Dhea si Dheas. Dhea este 14,74, maxima fiind 9,8, iar dheas este 271,1, maxima fiind 169,8. Mentionez ca testosetronul, insulina, estradiol, LH, fsh, ft4, tsh au iesit normale. I-a mai iesit un colesterol marit de 204, maxima fiind 170. Intrebarea este daca aceste analize pot indica tumori ale glandelor suprarenale sau alte boli grave. Va multumesc!
Ati facut aceste analize doar pt ca este la pubertate sau are si alte probleme (par in exces, dureri menstruale, acnee)? Ar mai fi nevoie de ecografie de abdomen si una ginecologica.
(03-08-2019 11:24 AM)ElenaM a scris: [ -> ]Ati facut aceste analize doar pt ca este la pubertate sau are si alte probleme (par in exces, dureri menstruale, acnee)? Ar mai fi nevoie de ecografie de abdomen si una ginecologica.

Am facut analizele pt ca este la pubertate. Nu are par mult in exces, dar ea este bruneta si este mau vizibil decat daca ar fi fost blond, usoara acnee, dar nu urata, si cam atat. Urmeaza sa ii mai fac o ecografie marti. Ultima facut este in sept 2018, abdomen si pelvis, si nu indica nimic suspect.
URL de referinţă