Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Interpretare analize
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
I-am facut analize fetitei mele in varsta de 3 ani si 8 luni. Au iesit rezultatele din atasament. In masura in care timpul va permite, am rugamintea sa mi le interpretati si mie. Ca si detalii, ea are 108 cm, 15,7 kg. In ultima perioada si-a pierdut de tot apetitul, mananca doar omleta, paste penne si iaurt. Are de multe ori senzatia de par in gurita si scuipa mancarea, facandu-si singura scarba. S-a vaitat de durere de burtica, in zona buricului si de picioare, in special la incheieturi. Cu toate ca este foarte activa, zice de multe ori ca oboseste (nu imi dau seama daca este un pretext pentru a o lua in brate sau chiar este obosita, pentru ca nu da semne).
Va multumesc anticipat
Analizele sunt bune. Exista un deficit de vit. D, deficit pe care din pacate il cam are toata lumea, mai ales daca expunerea la soare de-a lungul unui an este insuficienta. De asemenea, probabil ca nu se hidrateaza suficient si asta face ca nr. eritrocitelor si hemoglobina sa fie usor marite. Discutati cu medicul ei pediatru pe baza acestor analize si nu-i mai dati omleta!!
Cred ca neutrofilele sunt cam scazute, poate fi cred mai susceptibila la infectii? Ce parere ai SoulHealer?
Da, e procentual la limita. Trebuie verificata o eventuala deficienta de folat si/sau vit. B12. De asemenea VSH-ul si proteina C reactiva.
(19-07-2019 08:24 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Analizele sunt bune. Exista un deficit de vit. D, deficit pe care din pacate il cam are toata lumea, mai ales daca expunerea la soare de-a lungul unui an este insuficienta. De asemenea, probabil ca nu se hidrateaza suficient si asta face ca nr. eritrocitelor si hemoglobina sa fie usor marite. Discutati cu medicul ei pediatru pe baza acestor analize si nu-i mai dati omleta!!

Am discutat si cu medicul pediatru. Mi-a recomandat Vitamina D si in rest a zis k sunt ok analizele, ca valorile care sunt un pic peste limita (eritrocite, hemoglobina si limfocite) sunt nesemnificative. Cu hidratarea aveti dreptate, pentru ca de multe ori ii zic eu sa bea apa, ea nu cere. In continuare singurele mancaruri pe care le accepta sunt pastele, omleta si iaurturile. Ocazional lapte cu fulgi de porumb. Nu stiu cum sa o conving sa incerce si altceva, fara sa isi faca scarba. Imi puteti spune, va rog de ce nu este indicata omleta ? Multumesc mult pentru raspuns

(20-07-2019 07:58 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Da, e procentual la limita. Trebuie verificata o eventuala deficienta de folat si/sau vit. B12. De asemenea VSH-ul si proteina C reactiva.

As fi vrut sa nu ii mai recoltez sange asa curand, pentru ca a fost o experienta traumatizanta pentru ea. Medicul pediatru imi recomandase sa ii refac doar analiza pentru vitamina D peste 6 saptamani, dupa ce ia Vigantoletten. Credeti ca as putea astepta pana atunci si cu cele recomandate de dvs ? Sau considerati ca sunt urgente si ar trebui facute acum ? Imi puteti spune pentru ce anume sunt ?
Si inca un detaliu care nu stiu daca are sau nu legatura cu aceasta scarba si/sau lipsa de pofta de mancare - are cearcane foarte pronuntate.
Saptamana aceasta ii voi face si sumarul de urina, urocultura si examenul coproparazitologic. O sa revin cu rezultatul.
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat si raspunsurile primite.
Urmati recomandarile mediculi pediatru. Omleta, in general ouale, nu trebuie consumate zilnic avand un continut de colesterol cam mare, solicitand ceva mai mult bila si ficatul. Mai discutam dupa celelalte analize.
Buna seara. Ma puteti ajuta si pe mine, va rog cu rezultatul unor analize pana merg la medic? Am sa le scriu doar pe cele care nu sunt in intervalul de referinta al laboratorului: limfocite 33,0%(int de ref 20-30%), eozonofile 0,5% (int de ref 2-4%), volum mediu trombocitar 14,1 fl(int de ref 6-10 fl), latimea distrib trombocitare 29,5% (int de ref 31,6-51,4%),colesterol seric total 220,9mg/dl.
Va multumesc.
Nu vad vreo problema. Colesterolul un pic cam mare dar nu exagerat. Importante sunt valorile HDL si LDL
URL de referinţă