Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: dementa Alzheimer mixta
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua. Am dus-o pe mama la psihiatru deoarece am fost convinsa ca are probleme psihice. Este violenta verbal, este tot timpul agitata, iritata, are crize in care se trage sau se loveste cu pumnii in cap sau da cu capul de mobila. Are tot timpul ideea ca avem o problema cu ea. Psihiatrul a trimis-o la RMN. O luna jumatate pana am facut RMN-ul si ne-a programat cu rezultatul i-a prescris Nicergolina si Cipralex.
Rezultatul RMN este:
Posibil contact vasculo-nervos, intre AICA dreapta si nervul VIII dreapta (ca posibila cauza de vertij).
Atrofie cerebrala, predominant supratentoriala.
Multiple leziuni focale infracentimetrice in substanta alba fronto-parieto-temporala bilateral, in hipersemnal Flair, de etiologie mai probabil microangiopatic-ischemica.
Medicul a dat diagnosticul de dementa Alzheimer forma mixta. A scos Cipralexul din medicatie si a prescris:
Nicergolina 30mg - 1 dimineata, Rispen 1mg - 1 dimineata, Davia 10mg - 1 seara
Dupa Rispen era ca o leguma iar Davia i-a provocat senzatie puternica de greata si a vomat incontinuu o noapte intreaga. Am sunat medicul si mi-a spus sa nu ii mai dau nimic inafara de nicergolina desi cand a prescris aceste medicamente a insistat cu faptul ca este foarte importatnt sa le ia deoarece starea ei se inrautateste de la o luna la alta. Pana in 15 septembrie cand mergem la control trebuie sa ia doar Nicergolina. Am cerut explicatii privind aceasta decizie si nu a vrut sa imi raspunda. Credeti ca pentru acest diagnostic este suficienta Nicergolina si de ce oare a intrerupt medicatia? Va rog frumos sa imi raspundeti la aceste doua intrebari. Multumesc frumos
Noi nu facem aprecieri asupra tratamentelor prescrise de medicii specialisti. Cereti o a doua opinie la un alt neurolog. In alta ordine de idei, daca are si tulburari de ritm cardiac (fibrilatie atriala de ex.) este esential consultul cardiologic si medicatia antiaritmica si anticoagulanta!
URL de referinţă