Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: RMN CRANIAN SI CERVICAL
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
IRN Craniu nativ si cu substanta de contrast
Arii infracentrimetrice diemilizant-ischemice la nivelul ambelor emisfere cerebrale.Largirea accentuată a spațiilor lichidiene pericerebral frontal bilateral si ale giratiei corticale difuza. Sistem ventricular dilatat pe linia mediană, cu semne de resorbtie transpendimara ( ventricul lateral stâng 24,5 mm).Fără priza de contrast patologica. Structuri craniene normal poziționate.
Concluzii : Lacunarism cerebral si leziuni demielizante supratentoriale. Importanta atrofie corticala difuza cu hidrocefalie activa.
IRN regiune cervicala nativ si cu substanta de contrast
Densificare tisulara difuza la nivelul muschiului temporal, pterigoidian si maseter de partea stanga ce masoneaza arcata zigomatica si determina asimetrie si compresie nasofaringiana, având extensie până la nivelul glandei submandibulare stangi, avand un aspect infiltrativ difuz,neomogen al semnalului atat la examinarea nativă cât și post contrast si retractil ( modificări postradice).Multiplele artefacte de respiratie fac dificila interpretarea.
Am rugămintea sa imi spune-ti cum vi se pare acest rezultat post operator si dupa radioterapie inițial având tumora limba stanga adenopatii submandibulara dreapta si jugulara interna inferioară stanga. Si dak acest rezultat este o recidiva si dak trebuie operat
Asta o poate spune numai un specialist neurolog analizand toate documentele medicale si investigatiile imagistice. Termenii tehnici sunt de stricta specialitate si recomandarea este sa cereti sfatul unui specialist, nu pe un forum sau altul avand in vedere complexitatea cazului.
URL de referinţă