Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este Analiza Minerala Tisulara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ritmul de viaţă alert, nivelul ridicat de stres şi poluarea sunt probleme cu care majoritatea locuitorilor din zonele urbane se confruntă. La acestea se adaugă şi lipsa de timp pentru o alimentare corectă şi sărăcirea alimentelor în substanţe nutritive. Toate aceste probleme stau la baza dezechilibrelor care scad randamentul şi capacitatea de muncă individuală şi care, necorectate, în timp pot duce la apariţia bolililor.

La mijlocul anilor ’70 ai secolului trecut, cercetătorii americani au pus la punct un test bazat pe analizarea principalelor substanţe minerale din compoziţia organismului şi realizat din firul de păr care a fost rapid adoptat de FOOD & DRUGS ADMINISTRATION ca test standard pentru evaluarea încărcării cu minerale toxice (mercur, plumb, arsenic).

Prin multitudinea de informaţii care rezidă din analizarea nivelelor medii ale mineralelor şi a raporturilor dintre acestea putem considera analiza minerală din firul de păr ca fiind un test cu rol de screening capabil să identifice tendinţa la dezechilibre funcţionale si organice majore ale unui individ.

Aceste dezechilibre pot fi corectate foarte uşor prin adoptarea unei alimentaţii specifice nevoii organismului din momentul respectiv şi prin adăugarea de suplimente alimentare special concepute şi care tin cont de particularitatea individului.

Aşa cum era şi firesc, lucrurile nu s-au oprit aici şi cercetători din Italia, preluând standardele analizei din firul de păr şi adăugând la corecţia nutriţională şi caracteristicile individuale legate de apartenenţa la grupul sangvin ABO au obţinut un nou instrument de screening,

Ce este Analiza Minerală Tisulară din firul de păr?
Este o analiza de laborator care prin analiza spectrofotometrică în emisie de plasmă a unei cantităţi modeste de păr (circa 500 miligrame) tăiaţi din zona occipitală şi lateroparietală cu o lungime de circa 2-3 cm de la baza pielii, este capabilă să evalueze exact şi simultan principalele nivele şi raporturi între mineralele nutritive, adiţionale şi toxice intracelulare, prezente în organism.

Grupul Sangvin “AB0”
Cunoaşterea apartenenţei la grupul sangvin din sistemul AB0 al subiectului respectiv permite, pe lângă personalizarea mai precisă şi sugestii dietetico-nutriţionale şi modularea anumitor caracteristici constituţionale ale grupului sangvin de care aparţine.

De ce părul şi sistemul de grup sangvin AB0?
Părul nu este un ţesut mort. El beneficiază de un schimb foarte lent cu sângele şi se comportă pentru o anume perioada ca un registru al metabolismului intracelular acumulând pe măsură ce creşte produsele metabolice la care este expus, incluse fiind şi mineralele.

Sistemul de grup sangvin “AB0” este determinat genetic şi are caracteristici constituţionale particulare pentru fiecare grup, fapt demonstrat fără echivoc de cercetătorul american Peter J. D’Adamo, în ceea ce priveşte aspectul metabolico-psihico-structural.

Rezultatele obţinute cu Analiza Minerală Tisulară reflectă condiţiile actuale şi ele sunt raportate la condiţiile bazale ale sistemului de grup sangvin ABO pentru subiectul respectiv.

Concluzii
Unică în sistemul sanitar mondial, Metoda H.M.S.( Analiza Mineral Tisulara) permite respectarea unor recomandări dietetico-nutriţionale în funcţie de Individualitatea Biochimică şi Genetică a subiectului care este supus acestui test.

H.M.S., o metodă de screening metabolic, este la ora actuală un test predictiv şi preventiv de o fiabilitate maximă, neinvaziv şi cu o execuţie rapidă.

Această documentaţie informativă este “rezervată exclusiv persoanelor calificate din domeniul medicinei, alimenta?iei şi farmaciei” (directiva CEE 89/398 cu autoriza?ie D.L. nº 111 din 27/01/1992 art. 6 alineat II).

Neavând intenţia de a oferi aceste informaţii cu gândul de a substitui un sfat profesional, se recomandă consultarea medicului curant înainte de a urma orice alt sfat nutriţional.

Sursa: Ditaro International
HMS este un test de laborator care determină cantitativ mineralele la nivel intracelular, faţă de analizele similare efectuate din serul sangvin, urină, care determină mineralele la nivel extracelular. Această analiză este mai reprezentativă şi mai informativă pentru medicina preventivă deoarece dă o imagine clară despre concentraţia acestor minerale pe o perioadă mai lungă, aproximativ 3 luni, faţă de analiza efectuată din serul sangvin şi care este relevantă pentru ziua şi ora recoltării.
Interpretarea rezultatelor se face în baza analizei valorilor fiecărui mineral (element), prezenţei metalelor grele, valoarea raportului între minerale. Astfel în urma Analizei Minerale a firului de păr aflăm date certe despre:
• Profilul metabolic (hiper sau hipo oxidant)
• Apartenenţa la parasimpaticotonie sau simpaticotonie
• Activiatea glandei tiroide, paratiroide, suprareanale
• Metabolismul calciului, sodiului, potasiului, fosforului şi a altor minerale la nivel tisular
• Metabolismul glucidic
• Funcţia sistemului imunitar
• Carenţele de minerale
• Intoxicaţii cronice cu metale grele (aluminiu, mercur, plumb, cadmiu, arsenic, beriliu)
URL de referinţă