Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: piine
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Va rog sa-mi spuneti daca piinea nedospita este mai sanatoasa decit cea dospita.Multumesc.
E greu de dat un raspuns transant la aceasta intrebare, pentru ca ar trebui sa comparam o paine facuta in casa, fara drojdie, cu una care are ca ingrediente, drojdie, amelioratori, agenti de afanare, praf de copt, bicabornat si cate si mai cate daca ar fi sa ne referim la o paine din comertul capitalist de stat! Indiscutabil insa, ca daca ne referim la gust, painea nedospita, lipia, pita facuta de bunica pe plita sau in cuptor, au un gust incomparabil mai bun decat cea din comert! O paine sanatoasa, nu depinde, cred, de faptul ca e dospita sau nu, ci de calitatea fainii folosite, de continutul de fibre si gluten si de absenta unor aditivi folositi pe scara larga in industria de panificatie. Nu putem considera drojdia ca fiind un ingredient nesanatos, dimpotriva! happy
Sunt o gramada de retete de paine nedospita (poate uliana ne va rasfata macar cu una!) dar ma indoiesc ca aragazul este cel mai indicat pentru a prepara o astfel de paine! Iar de cuptorul bunicii, cati dintre noi mai putem beneficia?! happy
URL de referinţă