Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: tpsv din cauze hormonale necesita ablatie?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
Buna ziua tuturor! Am 33 de ani si prima criza TPSV am facut-o in urma cu 13 ani. De atunci fac in jur de 3 - 4 pe an, nu iau niciun tratamnet (doar ocazional calmogen sau vagostabyl). Crizele mele se declanseaza adesea cand ma supaincalzesc si/sau ma aplec. Dureaza in jur de 20 de min. si pulsul trece (nu stiu cat) peste 200. Aparatele astea indica pulsul pana la o val maxima de 200 dupa care dau eroare. Treaba e ca dupa ultima criza inima mea parea sa nu mai fi revenit la normal. A trecut o saptamana si simteam ca o emotie puternica la inima.. greu de explicat. Am mers la cardiolog si dupa electrocardigrama mi-a spus ceva de excitatie cardiaca, a mai spus ca am cel mai probabil TPSV deoarece am descris poliurie imediat dupa crize si mi-a recomandat sa merg sa-mi fac ablatia la TM la dr. Ivanica, unde sunt deja programata pe 24 oct. Am citit mult pe forumuri despre probleme si diagnostice similare, insa mi se pare ca toata lumea face abstractie de o influienta hormonala in toata povestea asta. Dupa 13 ani de TPSV am constatat ca, de exemplu, crizele survin numaidecat dupa o perioada de abstinenta sexula. Este aceasta doar o coincidenta ciudata in ceea ce ma priveste sau exista o explicatie?
Da, ablatia trebuie facuta, deoarece daca exista TPSV inseamna ca este un substrat pentru el. Problemele hormonale pot fi un factor declansator, dar nu reprezinta cauza. Din ce oras esti?
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. Sunt din Radauti, jud. Suceava. Am inteles pana la urma ca ablatia trebuie facuta, de asta m-am si programat. Doar ca mi-e frica sa nu-mi fie mai rau dupa. Acum, am o viata relativ normala (mai ales ca a trecut sezonul de canicula). Citesc mesaje ale mai multor persoane care si-au facut ablatia si descriu episoade de extrasistole destul de neplacute survenite ca o noutate dupa interventie..
Llullu draga, avem colegi de forum (Roxana EU, Idothea, Luminita, Lili, Haimii17), ablatati de tpsv de catre dr. Vatasescu,la Floreasca-Bucuresti, cu totii sint reusite depline din prima incercare, nimeni n-a dat in extrasistolie dupa procedura. Ce-ar fi sa intrii si tu in rindul "fostilor", cum ii numim noi pe fericitii scapati ? Curaj si bafta, orice vei decide ! Heart
Multumesc uliana, dupa cum am spus mai sus, pe 24 voi fi la Timisoara si totul da decurge cum cum va considera medicul. Pana atunci imi rod unghiile..
Dar de ce sa mergi din Radauti tocmai la Timisoara cand ai putea sa mergi la Iasi la Centrul de Cardiologie din cadrul Spitalului Parhon, de pe Copou? Acolo este d-na dr. Grecu, care este unul dintre cei mai buni electrofiziologi din tara.
Stiu ca se face ablatia si la Iasi doar ca mi-a spus cardiologul meu ca, daca ar fi sa aleaga ca pentru el, ar merge la domnul dr. Ivanica. Fiind complet straina de acest domeniu (nu-mi pot permite sa evaluez competente profesionale ale medicilor) am ales sa dau Cezarului ce-i al Cezarului si sa respect o parere avizata ca doar sigur o fi si fundamentata logic, nu?
Pai in cazul acesta parerea mea este ca d-na dr. Grecu ar fi o alegere mai buna. Parerea mea!
Arm-Med, stii, cand te confrunti personal cu asemenea situatie iti doresti sa-ti asumi cat mai putine riscuri. Astfel, distanta nu reprezinta un criteriu de selectie pentru mine. Desigur ca mi-ar fi fost mult mai comod sa merg la Iasi! Dar daca mi-a fost recomandat dr. Ivanica de catre cardiologul meu, atunci respect aceasta recomandare. Relatia medic - pacient TREBUIE SA FIE O RELATIE BAZATA PE INCREDERE. Orice tratament, interventie sau procedura medicala are, pe laga consecintele concrete, si un efect placebo. Deca ma simt confortabil in relatia cu medicul ce ma trateaz voi observa preponderent efectele dezirabile ale tratamentului/proedurii/interventiei. In caz contrar, voi observa sau chiar specula efectele secundare indezirabile. Aceasta este o reactie absolut umana, naturala.
OK. Eu doar iti prezentasem o alternativa, tu actioneaza cum consideri ca e mai bine
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
URL de referinţă