Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Boala pisica
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna! Am o pisica de 5-6 ani care in ultimele zile s-a simtit rau. De joi seara am fost zilnic cu ea la veterinar, medicul i-a facut diferite injectii si i-au fost administrate perfuzii. Astazi am fost cu ea sa ii facem analize, dar nu i-am putut recolta sange deoarece nu curgea. Medicul ne-a spus sa mergem cu ea acasa si ca nu o mai putem salva.
Ne-a zis ca nu ii poate pune un diagnostic clar fara analize, dar s-ar putea sa aibe cistita, pisica urina cu sange, urina avea culoare maronie, gemea foarte tare cand urina, nu avea pofta de mancare si nici de apa.
Astazi cand am venit cu ea acasa a urinat, dar nu mai avea sange in urina, era normala, de culoare galbui-verzuie.
Ea nu poate sta in picioare, este foarte slabita, dar reactioneaza cand o strig, se uita la mine si isi intoarce urechile in directia mea.
O mai pot salva?

As incerca si in alta parte, dar sunt dintr-un oras mic si el este singurul veterinar din oras.
Greu de spus fara un diagnostic clar. Probabil ca a facut o infectie urinara, dar fara analize e greu de stabilit ce are. Poate ar trebui dusa la un alt veterinar si incercat un tratament perfuzabil cu antibiotice. Nu inteleg cum de nu i-a gasit un vas de sange!
Bună! Azi de dimineața am încercat sa ii dau de mâncare și a mâncat puțin, ea nu mai mâncase în ultimele 2 zile, dar refuza apa. Totuși, se simte rău, stă nemișcata.
Ce ar trebui sa fac?
Ar trebuie trecuta pe perfuzii ca sa nu se deshidrateze.
Am venit acum de la veterinar, am fost la altul, i-a făcut perfuzii timp de 2 ore la 6mL/h parca, avea temperatura de 35.8 și i-a pus pătură electrica, dar am o problema, sufla foarte tare, doctorul a spus ca este normal, dar îmi este mila de ea, ar trebui sa ma îngrijorez?
Doctorul a spus ca este în starea asta probabil de la o capusa.
Trebuia facuta macar o hemoleucograma! Anemia este simptomul cel mai clar al babesiozei si urina maroniu rosiatica.
Din păcate a murit la o ora după ce am adus-o acasă, l-am sunat pe domnul doctor inainte sa moara si mi-a spus cum sa o ajut, din pacate nu am reusit sa o salvez, îmi pare rău că nu am fost la el de prima data, nu știam de el, avea cabinet în partea cealaltă a orașului si avea aparatura mult mai buna. I-a făcut hemoleucograma, am uitat sa menționez, acestea sunt analizele în caz ca vrei sa le vezi. https://imgur.com/a/qpUSVev
Crezi ca era intr-adevar de la o capusa? Stiu ca lucrezi/ai lucrat in domeniu.
[Imagine: tgUj5VX.jpg]
[Imagine: LlzsBzf.jpg]
Da, cu siguranta. Se vad valorile mici eritrocitare, sugerand o anemie severa, simptom specific in babesioza. Imi pare foarte rau pentru pierderea suferita! sad

P.S. Ar mai putea fi incriminata o infectie urinara puternica, cu pierderi eritrocitare semnificative.
URL de referinţă