Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Lapte praf gratuit
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pentru un copil de 2 luni, dezvoltat normal, alaptat la san pana la 1.5 luni, laptele matern s-a oprit din motive necunoscute, hranit in acest moment cu lapte praf cumparat, i se poate aplica <Legea nr. 321/2001 privind acordarea gratuită a laptelui praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern?. Intreb deoarece fiind dezvoltat normal, doctorul de familie zice ca nu poate sa-i acorde lapte praf gratuit deoarece Normele de aplicare a legii nu-i permit, nefiind subponderal. Trebuie sa infometez copilul ca sa ma incadrez legii?sad
Pot primi lapte gratuit:
"Copiii sanatosi la care se constata o crestere nesatisfacatoare (sub limita inferioara a normalului varstei), datorita absentei sau insuficientei cantitative a laptelui matern.
Copiii cu mame care prezinta contraindicatii la alaptare (sufera de boli grave precum: TBC pulmonar activ, septicemie, boli psihice grave, este infectata cu virusul HIV, are insuficienta renala sau cardiaca, face tratamente cu citostatice etc. )
Copiii adoptati sau aflati in familii de plasament
Copiii cu mame decedate."

Daca nu indepliniti una din conditiile de mai sus nu puteti beneficia de lapte.
Laptele matern nu dispare de la o zi la alta ci se intampla treptat. Daca nu e prea tarziu mama poate lua cateva capsule de Galafor si ceaiuri pentru lactatie.
In locul ei as pune din nou copilul la san.
I-a venit laptele?
(07-12-2018 01:54 PM)ElenaM a scris: [ -> ]I-a venit laptele?

NU, foloseste lapte praf!
URL de referinţă