Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Buna ziua
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua,va rog dacă mă puteți ajuta cu un raspuns,sufăr de diabet tip 2 ,iau pastile siofor ,am si o steatoza hepatica,si mi.am făcut niște analize și nu au iesit foarte bune,dacă îmi puteți spune cat este de grav..:hemoglobina glicolozata-8.8; MCV- 77.8;MCH -24.5; MCHC -31.5; RDW-15.2;NEUTROFILE- 3130; LIMFOCITE-5380;LDL -153; HDL-27; TGO-42;TGP-97,va multumesc frumos!
Hemoglobina glicozilata ete foarte mare. Asta arata ca diabetul nu este tinut sub control cu tratamentul actual si trebuie o reevaluare a lui de catre medicul diabetolog in vederea completarii sau maririi dozei de siofor. In acelasi timp, fara un regim alimentar riguros tratamentul nu va da rezultatele scontate. Cum nu le va da nici daca greutatea este si ea prea mare, sau daca tensiunea arteriala (in caz ca e vorba si de hipertensiune) nu este la randul ei tratata cum trebuie. E greu de facut alte aprecieri in lipsa unor informatii importante, cum ar fi varsta greutatea, inaltimea, vechime diabetului. N-avem de unde sa ghicim toate astea! Legat de analize, HDL este foarte mic si asta arata fie o perturbare a metabolismului lipidic fie un sedentarism excesiv, fie o problema hepatica, asa cum si transaminazele o sugereaza. Trebuie deci discutat si un gastroenterolog pentru un tratament sustinut adreat ficatului.
Va multumesc frumos,varsta mea este de 37 ani ,diabet de 9 ani,187 cm ,acum am 98 kg,am slăbit de la 106 ,într-adevăr dacă e vb de sedentarism in ultimul timp cam un an am lucrat sofer si doar asta am făcut,la volan si atat
URL de referinţă