Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Indicatie pacing!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,

Mamei mele, (77 ani), in urma purtarii unui holter ekg timp de 24h, medicul cardiolog i-a recomandat implantarea unui stimulator cardiac. Atat. Ce fel de, unde, samd, nu i-a spus. M-am gandit sa scriu aici, poate ma ajutati voi daca va transcriu interpretarea:

Ritm sinusal cu episoade recurente de fibrilatie atriala cu 322 minute (22,74% din durata inregistrarii), cu AV mediu = 62b/min, AV min = 41b/min, AV max=148b/min (fibrilatie atriala), fara episoade de tahicardie ventriculara, fara cuplete, 6 episoade scurte de bigeminism, 769 extrasistole ventriculare, 2839 extrasistole atriale, 102 pauze sinusale, (cea mai lunga de 3,87 secunde), 1183 episoade de bradicardie sinusala (AV<50b/min).

Rugamintea mea este sa imi spuneti ce fel de stimulator i-ar trebui, care ar fi cel mai bun, unde poate face aceasta operatie, precum si daca asa zisele "asigurari de sanatate" acopera costul aparatului si interventiei. Daca mi-ati putea spune si cam cat de "atent" sa fiu cu medicul interventionist, ar fi super, daca nu, sper sa ma descurc la fata locului, intreband alti pacienti...

Multumiri..
Eu as zice ca ar fi bun un stimulator unicameral de tip AAIR (de fapt SSIR).
Te rog spune-mi ce doctor a consultat-o pe mama ta si de unde esti, ca sa stiu ce spital sa iti recomand.
Despre achizitionarea aparatului stai sa vedem, poate are spitalul si nu trebuie sa mai dai bani pe el.
Despre "atentia" pentru doctor nu stiu sa iti zic, dar va rog ca acest gen de discutii sa se poarte numai in privat, nu pe forum.
Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!

Din Bucuresti suntem, iar numele medicului nu il stiu, (mama mi-a dat doar o fotocopie de slaba calitate rezultatului, si nu este lizibila parafa), stiu doar ca pentru a incepe sedintele de fizioterapie, a fost necesar un consult cardiologic. In urma acestui consult, doctorul i-a descoperit o valva blocata, si a considerat necesara montarea holter-ului ekg. Rezultatul, il stiti..

Intre timp, (de cand am scris mesajul anterior si pana acum), am reusit sa obtin un numar de telefon al unui medic din spitalul militar, care ar face asemenea interventii. Ce stiti, cei de acolo au Medtronic? Din cate am vazut, acestea ar fi in topul clasamentului. Ar mai fi si varianta privata, respectiv Angiomed, dar am sunat, si costul interventiei este suportat integral de catre pacient, ceea ce mie mi se pare aberant dupa cei 46 de ani cat a cotizat mama mea la bugetul asigurarilor pana a iesit la pensie...
Intr-adevar Medtronic sunt cele mai bune. Dar cei de la Militar nu lucreaza cu Medtronic. Incearca la Institutul Iliescu sau la Spitalul Colentina. Daca nu au pana la urma il puteti cumpara si va pot indruma unde sa va fie implantat. Aparatul costa in jur de vreo 500 de euro. Daca va intereseaza varianta spune-mi si iti dau toate detaliile.
Pacat, imi faceam mari sperante in spitalul militar, (tocmai cand gasisem "intrarea" la seful de sectie care face si astfel de interventii). A-propos, cei din spitalul militar ce stimulatoare folosesc? Daca m-ati putea ajuta denumirea fiecarui centru din Bucuresti care monteaza, si ce tip de stimulatoare folosesc, (Medtronic, St. Jude, Biotronik...), ca sa stiu incotro sa ma indrept, va raman profund indatorat!

Intre timp, am luat legatura cu d-na Motoran, care mi-a recomandat MEDTRONIC SENSIA SESR01, si care in mod normal ar fi compensat, acum ramane de gasit un spital care il are, si medicul care sa il implanteze.. Greu nu? happy

Acum ca am aflat pretul acestui aparat, ma ajutati va rog (in privat) sa aflu si celelalte "costuri"? Cu toate ca eu cred ca pana la urma ma apropii de costul interventiei la privat!
URL de referinţă