Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tumoare ulceroasa
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
As vrea sa mai știu o părere a unui medic
DIAGNOSTIC CLINIC- Neo col.

DESCRIERE MACROSCOPICA- Fragmente tisulare albicioase, friabile cel mai mare de 4/3mm, si fragmente hemoragice, cel mai mare de 3/2mm.

DESCRIERE MICROSCOPICA- Biopsia contine un proliferat tumoral alcatuit din celule tumorale cu nuclei mari, pleomorfi, cu activitate mitotica moderata si cu caracter infiltrativ. Nu se constata aspecte de cheratinizare. Se remarca embolii tumorale vasculare.

Concluzie- Aspectele morfologice descrise sunt inalt sugestive pentru carcinom scuamocelular fara cheratinizare, infiltrativ. Se recomanda ex IHC


Când ne am prezentat cu acest rezultat la medic ne a recomandat sa o programam la radioterapie și să îi facem Rmn, a zis că nu se poate interveni chirurgical, reiese din aceste rezultate că nu se poate interveni chirurgical?[/php]
Pe forum nu poate nimeni sa va raspunda la intrebare pt ca o biopsie nu arata cazul complet.
Emboliile tumorale vasculare poate arata ca tumora are metastaze locale sau la distanta, iar un RMN poate arata acest lucru, impreuna cu examenul clinic. Posibil sa fi recomantat radioterapie pt a restrange dimensiunile tumorii si abia apoi sa intervina chirurgical. In functie de ambele rezultate se poate lua o decizie terapeutica. Se tine cont si de alte afectiuni ape pacientei, daca ar putea sau nu suporta operatia.
Mulțumesc!
URL de referinţă