Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Revin cu mici probleme
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bunicul meu a decedat pe 1 iulie anul acesta. Daca va mai amintiti, postasem prin luna aprilie lucruri legate de el. Intr-un final dupa ce starea lui se degradase din ce in ce mai tare, a decedat. A urmat o perioada destul de stresanta pentru toata familia, inclusiv pentru mine. Problema este ca acum, cam de 1-2 saptamani in special spre dimineata, am niste stari de agitatie ca niste atacuri de panica dar mai mici, simt o neliniste si o frica fara motiv. Precizez ca inainte, mi-a fost putin rau pentru ca nu mancasem si am avut senzatia de ameteala cum voi pica, iar eu cum de fel sunt o persoana sperioasa cand vine vorba de sanatate, am facut atac de panica. De atunci, mi-au ramas aceste stari fara motiv, chiar daca nu ma gandesc la treaba asta. E adevarat ca am tot felu' de ganduri si sunt destul de stresat, insa pana acum nu am avut nici o problema. Ce as putea face sa rezolv sau macar sa fac fata mai bine starilor de stres? Am mai avut probleme asemanatoare acum cativa ani, cand tot imi faceam griji legate de sanatatea mea, dupa o cadere de calciu. Doctorul mi-a dat vitamine si magneziu pe atunci si mi-am revenit relativ rapid. Insa acum chiar nu stiu ce sa fac, nu vreau sa am aceste stari, sunt destul de chinuitoare. Inrest ma simt bine, deci nu cred ca este o depresie. Nu ma simt trist sau ceva, rad, glumesc si am in general chef de viata. Singura probleme fiind aceste stari foarte aiurea. Va multumesc!
Trebuie sa mergi la un psihiatru pentru a-i descrie starile prin care treci. Fara indoiala, e vorba de atacuri de panica si anxietatea care le insoteste. E nevoie de un tratament anxiolitic, poate si de cateva sedinte de psihoterapie.
Multumesc frumos. In dimineata asta vad ca m-am simtit mult mai bine, au aparut starile insa o singura data si mult mai lejere. Teama principala in acel moment e ca voi inebuni sau ca se va intampla ceva grav. Am uitat sa precizez ca dispar imediat daca imi ocup mintea cu altceva, insa dupa ce termin ceva anume de facut, simt acea neliniste. Intrebarea mea este, poate sa fie si o lipsa de magneziu? Mai am uneori si anumite spasme minore musculare. Citisem undeva ca lipsa magneziului poate de asemenea da simptome de genul.
E posibil. Deficitele minerale si avitaminozele pot da tulburari dintre cele mai suparatoare. Fa un set complet de analize, discuta cu medicul de familie si cu endocrinologul pentru a depista un astfel de deficit. Si mai ales....ocupa-ti mintea cu ceva, pentru ca anxietatea accentueaza tulburarile pe care le-ai mentionat.
O ultima intrebare. Am uitat sa precizez sa aceste simptome mi-au aparut odata cu scaderea brusca a temperaturii. La sensu' ca au fost cam 30 de grade si a2-a zi brusc 15 si foarte frig. Este posibil sa fie vreo legatura?
Sincer, nu cred ca au vreo legatura. Ar fi bine ca in acele momente sa se masoare glicemia si tensiunea.
URL de referinţă