Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Discromatopia pentru un sofer profesionist
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua. Sunt discromat (partial) si am mare nevoie de obtinerea categoriei C + E, ca sofer profesionist. Am inteles de la un medic oftalmolog ca singura varianta (sansa) posibila (conform legislatiei in vigoare) ar fi un consult la cromatoscopul spitalului WITING, in urma caruia Comisia Centrala pentru Siguranta Circulatiei mi-ar putea elibera o adeverinta in baza careia sa fiu declarat apt. Ma puteti sugestiona care este procedura in acest sens (cum ma pot programa?) si care ar fi sansele de reusita? Am promisa, dupa absolvirea scolii, o angajare la o firma de transport international, spaniola, inregistrata in Romania (Bucuresti). In cel mai rau caz, ochelari pentru corectia discromatopsiei sunt acceptati la citirea testelor ISHIHARA? Va multumesc.
Nu vad de ce nu ar fi permise acele lentile de corectia discromatopsiei. Exista o firma italiana care le comercializeaza si in Romania. Se pare ca ROmania este singura tara din Europa in care discromaticii nu au voie sa obtina carnet de conducere! Solutii sunt asadar:
1. Folosirea lentilelor de corectie care permit sa se treaca testele ISHIHARA.
2. Gasirea unui cabinet oftalmologic in care specialistul sa aprecieze gradul de discromatopsie si sa cunoasca si legislatia internationala;
3. Obtinerea carnetului de conducere intr-o tara europeana.
Citeste informatiile de la mai jos:
https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observ...16585.html

P.S. Pentru testarea de la spitalul WITING trebuie sa dai telefon sa te interesezi in ce conditii se poate face testul.
URL de referinţă