Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Pret stimulator cardiac
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4
La ce pret poate ajunge un stimulator cardiac?
Pai depinde si de firma si de tipul stimulatorului.
Stimulatoarele sunt, in principiu, de 3 feluri: unicamerale, bicamerale si tricamerale sau cu resincronizare. Unul unicameral porneste de pe la 450 euro, unul bicameral se invarte pe la 700 de euro, iar unul tricameral pleaca de pe la 3500 de euro. Asta asa, in general, ca sa iti faci o idee.
Felicitari pentru infiintarea acestui forum medical.
Armmdt, daca voi ajunge pina la urma la stimulator cardiac, as dori sa stiu daca o parte din cheltuiele le suporta casa de asigurari sau numai eu? cit de mare este rata de supravietuire?
Depinde de ce stimulator ai nevoie. Daca spitalul are in stoc aparate nu trebuie sa platesti nimic (decat, stii tu, ca in Romania ...). Daca spitalul nu are (desi la Iasi in general au) atunci poti fi fortata sa ti-l cumperi singura, caz in care Casa de Asigurari nu acopera nimic (dar sa nu uitam sa ne platim contributiile sociale si asigurarea, daca putem sa-i spunem asa, de sanatate!).
Stai linistita, riscurile sunt foarte mici, nu am auzit niciodata de vreun caz care sa moara in urma unui implant de stimulator. Chiar si intr-o tara de doi bani ca a noastra se pun cam 2.500 de stiumulatoare anual, de peste 10 ani, asa ca exista ceva experienta in domeniu.
Iti multumesc Armmdt ! Oare ce ne-am face fara tine? Cind nu apari pe forum umblu ca bezmetica si te caut mereu...imi revin dupa ce apari si tu.
As dori sa stiu de unde poate fi achizitionat un pacemaker in cazul in care nu au spitalele si daca preturile enuntate mai sus mai sunt de actualitate.Tatal meu are probleme cardiace si s-a pus in discutie un astfel de stimulator cardiac - mai precis unul unicameral, dar cum preturile la Brasov la clinicile ICCO duc la 2000 de euro, ne-am gandit ca la Tg Mures poate nu o sa avem astfel de costuri. Poate cineva sa ma ajute in acest sens, sa ne lamureasca cat de cat asupra costurilor si a procedurilor legate de aceasta interventie?
Va multumesc anticipat!
La Icco cei 2000 de euro nu sunt doar pentru stimulator, ci includ si spitalizarea, medicatia, restul materialelor folosite la implant ...
Dar, intradevar, este o suma destul de mare. Daca vrei sa incerci la Tg. Mures vezi la Centrul de Boli Cardiovasculare (in cladirea cu Spitalul Judetean) la d-nul Prof. Dan Dobreanu.
Ideea e ca daca gasesti un spital care are achizitionate astfel de aparate nu trebuie sa il cumperi, tu platind asigurare de sanatate. Scapi doar cu o "atentie", ca asa e traditia la noi, dar, oricum, mai ieftin.
Daca, in cele din urma, nu te descurci poti sa cumperi un astfel de aparat de la firma Silva Trading din Bucuresti, care comercializeaza dispozitive Medtronic, care, dupa parerea mea, sunt cele mai bune din lume. Daca alegi sa mergi pe varianta asta spune-mi si iti dau o persoana de contact.
Daca vrei sa incerci si in alta parte decat la Tg. Mures spune-mi si te indrum catre alte spitale si alti doctori.
Iti multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns, din pacate eu nu am apucat sa il citesc pentru ca am fost trimisi de urgenta a doua zi la Bucuresti cu tata de catre dr din Brasov si i-au pus un stimulator vineri la spitalul Caritas. Dealtfel eu abia acum m-am intors din capitala multumita de starea de sanatate a tatalui meu dar si de profesionalismul dr de acolo.Mare pacat de personalul acestui spital "uitat " parca de sistemul sanitar si urmarit de ghinionul unei situatii fara intoarcere acela de a fi retrocedat. Vreau sa spun ca acolo exista un dr DEUTSCH in fata caruia ma inclin pentru omenia rar intalnita in lumea asta medicala!
Da, dr. Deutsch este printre cei mai buni cardiologi din Romania si eu lucrez indeaproape cu el. Daca ai ajuns la el pana la urma e bine.
Pagini: 1 2 3 4
URL de referinţă