Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tuse seaca indelungata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
In ultimii 5 ani de fiecare data dupa ce mi-a trecut raceala, tusea ma m-ai tinut inca 1 luna-1 luna si jumatate . O tuse puternica, seaca pe care nu am rupt-o deloc, deloc. Singurul mod prin care puteam sa fac ceva era acela sa nu vorbesc decat foarte putin, sa nu respir foarte mult pe gura si sa o controlez din respiratie. Ceea ce fac si acum. Vreau sa mentionez aici: chiar si dupa ce imi trecea tusea (adica in perioada in care n-aveam nimic) si trageam puternic aer in plamani, cand expiram pe ultima parte a expirarii tot tuseam putin.

Acum 5 ani aprox. mi-am facut si o radiografie la plamani. N-a iesit nimic.

Normal ca am incercat sa iau siropuri ca sa rup tusea ( parca si medicamente). Degeaba.Acum am o raceala cu febra, iar tusea e foarte puternica. Avand experientele anterioare stiu sa apreciez foarte bine cat o sa ma tina si anume peste 1 luna.

Ce credeti ca m-ar ajuta?

Multumesc.
Ar trebui sa mergeti la un control amanuntit la Institutul Dan Nasta din Bucuresti. Poate fi o problema pulmonara(bronsita cronica), mai ales daca sunteti fumator, dar poate fi si o problema cardiaca, in sfera ORL sau un reflux gastro- esofagian. Trebuie facute investigatii, mai ales ca episoadele s-au repetat. Mergeti la medic sa va recomande un tratament adecvat racelii care sa contina antitusive in perioada de tuse uscata si fluidizante ale secretiilor bronhice, ulterior.
URL de referinţă