Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Pleurostoma
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privință... "prezintă pe linia axilara o plavade cu fir de sutura de 1.5 (pleurostoma). Despre ce este vorba? Este o interventie complicată, gravă? Necesită internare mult timp? Tratament dupa interventie? Asa ceva iti poate pune viata in primejdie? Multumesc anticipat!
Dupa o intrebare ca asta, din care nu se intelege nimic, cum crezi ca putem sa iti raspundem?? Cine prezinta "o plavade" (!!!) ? Prea putine informatii si alea cu greseli de transcriere!
Ma scuzati..din graba. " Prezinta pe linia axilara posterioara stânga o plagade cu fir de sutura de 1.5 cm (pleurostoma)" exact asa scrie. Si intrebarile sunt aceleasi. Multumesc!
Dar tot nu apare o explicatie a cazului! Cine prezinta o plagada (!) ? Pierdem vremea, sincer!
Ce conteaza cine prezintă? V-am spus doar diagnosticul. Si cateva intrebari..de ce mai este forum?
Atunci ai gresit adresa. Doar nu crezi ca e cineva Mafalda sa ghiceasca ce se ascunde in spatele unei propozitii de 6 cuvinte si sa-ti ofere explicatii?!! Ceea ce ai spus nu este un diagnostic, ci doar o parte a unei constatari medicale, probabil postoperatorii. Pleurostoma este o drena menita sa elibereze fluide acumulate, probabil pleural. O interventie foarte simpla lipsita de riscuri. Dar nah, ne dam cu parerea fara sa stim amanunte esentiale, doar pentru ca unii cred ca aici e un chat!
"Pneumotorax apical stang (cantitate mica). Mic revarsat licidian pleural. Emzifem subcutanat latero si anterotoracic stang si cervical bilateral . TTC minor nivel 0 fara risc. Hematom epicranian frobto-temporal.Clinic: abdomen normal conformat,dureros in jumatatea stanga unde prezintă cracmente osoase,MV prezent bilateral diminuat la nivelul campului pulmonar stang, FR-20 20r/min. Laterotoracic stang si cervical bilateral prezinta emzifem subcutanat. Consult NCH: GCS 15 pcte. Fara deficiente. Hematom epicranian fronto drept. Se intervine chirurgical sub anestezie locala. Se efectueaza pleorostomie minima stânga.Se instituie tratament antibiotic antialgic si antiimflamator sub care evolutia este favorabilă." Acum puteti sa imi raspundeti la intrebari? Am scris tot ce scrie in fisa. Vreau sa stiu o simpla parere daca aceasta pleurostomie iti poate pune viata in primejdie. Multumesc si imi cer scuze pentru mai devreme!
Pleurostomia este o interventie relativ simpla. Am spus mai sus ce rol are. Presupun ca a fost vorba de un accident. Chirurgul care a facut operatia este cel mai in masura sa aprecieze ce manevre chirurgicale se impun in continuare, dar daca e vorba doar de un drenaj pleural , nu este ceva care sa reprezinte vreun pericol.
Multumesc frumos!
URL de referinţă