Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Vaccin antigripal
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua! Ma aflu sub tratament cu Nidoflor crema si Cervugid ovule impotriva candidozei. Pot face vaccinul antigripal in aceste conditii? Multumesc.
Cati timp mai aveti acest tratament? Ar fi bine sa faceti vaccinul dupa terminarea tratamentului, dar nu este o contraindicatie absoluta
(10-10-2017 05:47 PM)Ioana. a scris: [ -> ]Cati timp mai aveti acest tratament? Ar fi bine sa faceti vaccinul dupa terminarea tratamentului, dar nu este o contraindicatie absoluta

Astazi l-am inceput si il fac 5 zile. Faptul care ma ingrijoreaza e prezenta cortizonului atat din Nidoflor cat si din Cervugid. In prospectul vaccinului scrie ceva cu privire la corticosteroizi, cum ca raspunsul imunitar la vaccin ar fi diminuat. Daca il fac dupa terminarea tratamentului, este posibil sa nu isi mai atinga scopul vaccinul?
Pai 5 zile nu e mult, il poti face la o zi dupa ce termini tratamentul. Intr-adevar antiinflamatoarele steroidiene au ca efect advers scaderea imunitatii dar se refera la tratamentele de lunga durata.
In paralel cu vaccinul ar fi bun un sirop de catina, are efecte imunostimulatoare bune desi la gust nu e f placut (cel putin mie nu imi place)
URL de referinţă