Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: ionograma
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara,
Bunica in varsta de 78 ani a facut un set de analize in urma caruia au aparut modificari la Ionograma (potasiu seric 5,2 valori 3,5. - 5,1 si sodiu seric 114 valori 136-145 ),creatinina serica 1,23 ,ureea serica 54,9 ,leucocite 2,7 si limfocite 0,6 +urocultura > 100000 e.coli.Medicul de familie i- a recomandat un antibiotic ,uractiv si ceva pentru imunitate.Ma sperie faptul ca bunica acum 1,5- 2 ani a facut perfuzii timp de 2- 3 luni cu clorura de sodiu pentru ca avea ionograma scazuta(potasiu,sodiu si clor scazute)..doctorul a spus ca nu e nevoie de perfuzii,desi sodiu seric e foarte scazut (potasiu e bun).,dupa tratamentul cu antibiotic ar trebui sa creasca.
Va rog,totusi era nevoie de perfuzii cu clorura de sodiu?
Multumesc.
Probabil ca asa trebuia in conditiile in care exista o problema renala ce determina pierderi ale principalelor minerale. Pana cand infectia urinara nu e rezolvata, e nevoie de monitorizarea ionogramei si aport corespunzator de minerale in caz de deficit. Cum se face acesta, doar medicul poate stabili.
(18-07-2017 07:47 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Probabil ca asa trebuia in conditiile in care exista o problema renala ce determina pierderi ale principalelor minerale. Pana cand infectia urinara nu e rezolvata, e nevoie de monitorizarea ionogramei si aport corespunzator de minerale in caz de deficit. Cum se face acesta, doar medicul poate stabili.

Sa inteleg ca era nevoie de perfuzie.Pot aparea complicatii daca sodiu seric e scazut si potasiu bun?( Dansa sufera de isuficienta renala gr 3 ,cu Avc multiple).Ar fi mai bine sa merg la alt doctor?
Multumesc.
Intotdeauna este bine sa cerem si o a doua parere la un alt specialist nefrolog, mai ales cand cazul este atat de complex si necesita si control si tratament neurologic.
URL de referinţă