Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Otita copil 2 ani si 4 luni- antibiotic?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
Baietelul meu de 2 ani si 4 luni (13 kg) a inceput gradinita pe 3.10.2016 si in acea zi a inceput sa aiba mucisori lichizi. Vineri nasul i s-a infundat foarte tare, nu mai curgea si noaptea a inceput sa faca febra mare 39-40 grade.Am fost la ORL- diagnostic otita medie nespecificata pe stanga, cu tratament nurofen,biorinil, sinupret. Dupa 3 zile tot facea febra mare din 4 in 4 ore.Ni s-a dat augumentin 5ml de 2 ori pe zi si dupa a 5-a doza facea febra mare in continuare tot la 4 ore + scaune moi.
Am schimbat cu Klacid 5ml la 12 ore (6 zile), Vibrocil si Fluimucil 8 ml de 2 ori pe zi (8 zile). Dupa doza 3 de antib. febra a scazut, apoi dupa doza 6 nu mai facea febra dar nasul era tot infundat, fara sa curga.
Marti dimineata pe 18.10 a avut ultima doza de Klacid.Intre timp a inceput sa aiba mucisorii grosi si unii galbeni si i-am tras cu batista bebelusului dupa ce ii puneam ser/quixx/aerosoli cu respisun +dexa. Astazi 20.10 am revenit la control orl(e mai bine cu nasul, respira singur, nu are febra, nu mai acuza dureri la ureche, gatul este curat, nu tuseste, mananca, doarme ok).
Doctora s-a uitat la urechi si a zis ca are otita bilaterala congestiva acuta, desi simptomele s-au remis.Avem iarasi tratament cu Nurofen 5ml la 12 ore si Unasyn 5ml la 12 ore pt 10 zile.
Este ok sa luam iarasi antibiotic avand in vedere cele mentionate? Tratamentul este ok?
Multumesc!
Ar trebui sa tineti cont de opinia unui medic specialist. Daca aveti o indoiala cereti o a doua opinie la un alt ORL-ist pediatru.
Sanatate, baietelului Dvs.
(20-10-2016 11:54 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Ar trebui sa tineti cont de opinia unui medic specialist. Daca aveti o indoiala cereti o a doua opinie la un alt ORL-ist pediatru.
Sanatate, baietelului Dvs.

Multumesc
URL de referinţă