Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Viata fara carne
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua. De aproximativ 3 luni am renuntat sa mai mananc carne. Inainte obisnuiam sa mananc, in special peste, curcan, dar am decis, din iubire pentru animale, sa renunt la acest obicei. As vrea sa stiu daca este bine ce am facut. Ma simt un pic mai slabit ce e drept, dar e ok. De asemena as vrea sa stiu cu ce alimente as putea compensa lipsa carnii din alimentatie. Nu am discutat cu un doctor specialist pe acesta tema, nici macar cu medicul de familie, pentru ca nu am crezut ca este cazul.
PS Alimente de origine animala, lapte, oua, miere consum in continuare in fiecare zi - la oua as putea renunta, dar la lapte si miere niciodata!
Ar fi trebuit sa discuti cu un nutritionist inainte de a trece la un regim lacto-vegetarian. Nu oricine poate sa faca asta fara anumite repercusiuni asupra starii de sanatate. Omul este o fiinta omnivora si asta inseamna ca de-a lungul evolutiei sale, anumite proteine de origine animala (in special cele din carne) au avut un rol esential in evolutia sa. Parerea mea este ca poti consuma mai putina carne (de peste de exemplu), daca spui ca iubesti animalele. N-am auzit pe nimeni sa iubeasca pestii! happy
(25-04-2016 04:47 PM)Picasso a scris: [ -> ]Inainte obisnuiam sa mananc, in special peste, curcan, dar am decis, din iubire pentru animale, sa renunt la acest obicei.
Nu te încearcă sentimentul ăsta și pentru plante?
Exista o asociatie a vegetarienilor de unde puteti afla mai multe informatii.

http://asociatiaveg.ro/2016/05/16/vegfes...romania-2/
URL de referinţă