Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: ajutor!!1
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
BUNA ZIUA !! VA ROG AJUTATI-MA . IN URMA CU 2 ANI MAMEI MELE I S-AU MONTAT 4 STENTURI TOTUL A FOST OK PANA ACUM2 SAPTAMANI IN URMA . CAND MAMA MEA A INCEPUT SA PREZINTE PALPITATII SI STARI DE MOLESEALA . AM PERS LA IASI LA MEDICUL CARE I-A MINTAT STENTURILE SI CARE O SUPRAVEGHEAZA DE 2 ANI SI A MONITORIZAT-O 24 ORE CU APARAT HOLTER EKG. DUPA MONITORIZARE A REESIT EXTRASISTOLE VENTRICULARE , FRECVENTA 800/24 ORE. MEDICUL I-A SPUS SA II ADMINISTARM VERAPAMIL , DAR NE-AM TREZIT CU PULS 40 SI TENSIUNE 15 CU 5 . DUPA CATEVA ORE A URCAT SI PULSUL . LA INDICATIILE MEDICULUI AM INTRERUPT ACEST MEDICAMENT SI NI S-A RECOMANDAT ASPACARDIN 2 PE ZI . MAMICA MEA MAI ARE URMATOARELE MEDICAMENTA:PLAVIX, OMACOR, INDAPAMIN, CRESTOR, MILURITM SI CANZENO. LUNI 21-03-2016 SUNTEM PROGRAMATI LA IASI SA VEDEM DACA I SE MONTEAZA UN STIMULATOR. INTREBARI: CAT DE GARVA ESTE ACEASTA BOALA , MAMA MEA AVAND 70 ANI ? CAT MA COSTA UN STIMULATOR LA IASI LA PARHON? CE SANSE ARE MAMA MEA SA SUPRAVETUIASCA ACESTEI INTERVENTII.
Mai intai trebuie facute investigatii amanuntite pentru a vedea daca se impune montarea unui stimulator cardiac. Operatia in sine nu este foarte invaziva si cu siguranta va fi bine suportata. Legat de costuri, totul depinde de tipul stimulatorului, mono, bi sau tricameral. Primul ar trebui sa se gaseasca in dotarea spitalului si nu costa nimic. Pentru celelalte tipuri, vor fi costuri care depind de multi factori si trebuie discutat cu cardiologul specialist in cardiologie interventionala care va monta stimulatorul.
singura investigatie facuta a fost saptamana trecuta si a constat in: ecocor , monitorizare holter, si electrocardiogama. MENTIONEZ CA MAMA MEA ARE SI 4 STENTURI. LA IASI MERGEM LA MEDICUL AMIN BAZIANI. EXISTA VREUN RISC PANA LUNI DACA MAMA MEA ARE DIMINEATA TENSIUNEA 15 CU 8 SI PULSUL MIC AJUNGE SI LA 41 ??? VA ROG SA IMI RASPUNDE-TI ?? VA MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU RASPUNSURI. AM GASIT IN ACEST FORUM OAMENI CU SUFLET . AJUTATI-MA CU INFORMATII , SUNT FOARTE INGRIJORATA
Da, este periculos, fiind vorba de o bradicardie marcata. Tensiunea crescuta este si ea rezultatul bradicardiei. Probabil ca e vorba de o boala de nod sinusal si atunci indicatia este de montare a unui pacemaker (stimulator cardiac). Banuiesc ca pulsul creste totusi in timpul zilei si trece de 50. Ar fi trebuit investigata si tiroida si facut un angio RMN pentru a vedea cum se prezinta cordul dupa montarea stent-urilor. La holter, care au fost valorile minima, medie si maxima ale pulsului?
Sanatate
Stimulatorul nu trebuie sa te coste nimic, totul este acoperit prin Programul National de Cardiologie.
Iar implantul este destul de simplu si se fac mii de astfel de proceduri pe an in Romania, deci nu e ceva deosebit. Iar la Parhon au o buna experienta.
Si, te rog, nu mai scrie cu majuscule!
Buna ziua!! am ajuns cu mami ieri la iasi la Spitalul parhon. A fost supusa unor investigatii amanuntite, maine i s-a comunicat ca o sa fie monitorizata holter din nou. Astept cu nerabdare rezultatele. Va tin la curent si va multumesc.
Spune te rog, la Iasi este un angio RMN?? Daca da spune-mi te rog unde. nu mai vreu sa mai facem coronografie .
Da exista, la clinica Regina Maria - Campusul Medical Iasi. Probabil ca mai sunt si alte clinici unde se poate face o astfel de investigatie. Iasiul este un oras mare.
Sanatate
Buna !!! Utimele vesti legate de mami : analizele sunt bune, pulsul s-a ridicat pana la 51, palpitatiile sunt mai rare. Medicii au spus sa nu ne grabim deocamdata cu montarea stimulatorului cardiac. Mami este in spital , asteptam astazi sau maine o monitorizare holter. E posibil mami sa faca acele palpitatii pe fond de stres. Taticul meu sufera de epilepsie de 30ani si cred ca de aici vin atacurile ei de panica . Asteptam raspunsul medicilor. O sa va tin la curent.
Buna , dragii mei prieteni!! Maine mamica mea se externeaza , am scapat deocamdata de stimulatorul cardiac.Tratamentul pe care il urmeaza este ritmonol si sintrom . Ritmonol 4 cps. pe zi . Mami se simte mai bine , pulsul a crescut, sper ca o sa fie bine si sa o sa mai amanam montarea de stimulator cardiac. Pe langa cele 2 medicamente avem si magnerot . va doresc multa sanatate!!
URL de referinţă