Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Vibratie la inspiratie puternica.
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua !

Am 29 ani si 69 kg. Fost fumator aprox 8-9 ani. Renuntat la viciu de 3 ani jumatate. Fire destul de sedentara.

De ceva vreme buna uneori simt o miscare/vibratie la inspir mai adanc. Se simte cel mai bine cand stau intins pe spate. Stand jos sau in picioare nu am simtit niciodata nimic in locul respectiv. Vibratia e undeva mijloc-jos la plamanul drept. Dupa ce inspir puternic minute bune, nu se mai simte nimic. Apoi daca fortez iar , sesizez din nou.

Nu am dureri , greutati in respiratie, febra, ci doar o tuse seaca care se manifesta foarte rar .
Specific ca sunt alergic de vreo 10-12 ani la polen. Din luna mai pana aproape de sfarsitul anului tusesc , stranut in salve, lacrimeaza ochii, mancarimi nazale etc.
La varsta de 9-10 ani am avut si o pneumonie destul de urata ( am specificat asta in caz ca ar putea avea de-a face cu simptomele mele de acum )

Anul acesta am luat pt prima data Alerid iar dupa 2 saptamani de tratament nu am mai avut nici-un simptom de alergie tot anul. Din cate stiu alergicii dezvolta mai devreme sau mai tarziu astm..

Sa fie vibratia aceasta de la un posibil astm sau din cauza fumatului din trecut ? Uneori cand imi tin respiratia si misc toracele in toate directiile, simt o vibratie asemanatoare in locuri total aleatorii. Toate acestea fara dureri, tuse, ingreunarea respiratiei etc. Nici la efort nu se manifesta ceva .

Daca vibratia ar fi fin cauza astmului , de ce nu tusesc productiv ? Ma gandesc ca vibratia ar fi data de mucusul strans in bronhii.. dar nu am absolut deloc sputa nici daca ma fortez sa tusesc.
Nu cred ca e productiv sa facem supozitii. Mergi la un specialist pneumolog care te va consulta si va putea recomanda si investigatii imagistice, daca i se va parea necesar. Probabil ca problema ta e de natura sechelara, urmare a vechii pneumonii sau fumatului.
Sanatate
""Probabil ca problema ta e de natura sechelara, urmare a vechii pneumonii sau fumatului "

Nu imi suna prea bine. Sechelele acestea pot da efecte urate mai tarziu ? Voi incerca cat mai rpd sa ajung la un pneumolog..
Priveste lucrurile cu calm. Poate fi si o usoara incarcare cu secretii acumulate in cantitate mica in bronhii, asa cum ai presupus. Cu siguranta pneumologul va descoperi adevarata cauza si va recomanda o conduita terapeutica daca va fi cazul.
Sanatate
Ce ai rezolvat ? Ai fost la medic ? Am si eu ceva asemanator big grin anul trecut am facut si un film la plamani insa nu mi-a iesit nimic happy
URL de referinţă