Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Un diagnostic la radiografie ?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Poate sa ma ajute careva cu o parere la aceste radiografii pana ajung la doctorul reumatolog ? Am dureri cumplite la cervicala si in jurul coloanei vertebrale,ma doare de multe ori umarul si mana stanga.Va multumesc din suflet.
Pare a fi o problema discala intre C2 si C3. De ce natura e, te va lamuri doctorul care ti-a recomandat radiografia.
Sanatate
Am fost la doctor si am mai primit niste analize de facut , sunt suspect de osteoporoza,cer totusi o parere,doar saptamana viitoare pot ajunge din nou la reumatolog.

HLA B27 - NEGATIV
Ac .antinucleari titrare si depistare - NEGATIV
Proteina C reactiva - 1.82 ( 0 - 5 )
VSH - 22mm/ h
Examinare DEXA ( doar saptamana viitoare am programarea)

Toate au iesit bine,mai putin VSH ,care totusi nu este mare, eu mai am un VSH facut acum 2 luni care a iesit in limite normale 10 mm. Din ce stiu VSH poate fi marit din cauza reumatismului , am durei mari de cervicala,ce parere aveti ?
Nu numai din cauza reumatismului. Un VSH mai mare indica in general, existenta unui proces inflamator. Trebuie corelat cu alte investigatii (factor reumatoid, de ex) si investigatii imagistice pentru un diagnostic corect. Oricum, nu ai spondilita ankilopoetica sau o afectiune autoimuna, ceea ce este foarte bine. Trebuie lamurita problema existenta in zona cervicala.
Mersi SoulHeater, da stiu VSH-ul marit reprezinta un proces inflamator,dar banuiesc ca asta provine din cauza afectiunilor mele cervicale pentru ca atlfel nu imi dau seama de unde ar putea proveni atata timp cat sunt cu analize la zi care sunt in limite normale. Saptamana viitoare fac si examenul DEXA,iar apoi voi ajunge din nou la reumatolog.
Maine am reusit sa ma programez la examinarea DEXA, tinand cont de tratamentul indelungat cu cortizon .. Senzatia de arsura,durerile.presiunea de la cervicala si bazin sau accentuat. O data cu simptomele acestea a crescut si ameteala,simt ca ma dezechilibrez non stop. O sa revin maine cu rezultatul si in functie de asta poate ma ajutati cu niste sfaturi privind tratamentul, sau alt consult in alta parte inafara de reumatologie.
N-ar fi rau sa verifici si nivelul cortizolului, asa de curiozitate, dupa un tratament atat de indelungat cu cortizon. Asa cum ii spuneam si lui Nikole, un cortizol crescut determina in timp, scaderea densitatii osoase. Sa speram ca DEXA va iesi ok.
Sanatate
Afisez examenul DEXA , mie mi se pare ok rezultatul.Voi face si cortizonul de ora 8, astazi dupa 4 am programare la reumatolog sa interpreteze rezultatele. Tensiunea e tot mica 10/5 chiar 9/5 cateodatam in ciuda tensiunii pulsul in repaus este normal , 60-80 de batai,foarte rar 85-90, mai ales dupa ce mananc si fac putin efort. Sambata merg si la cardiolog pentru o evaluare, Sunt curios ce spune doctorul astazi cu privire la ametelile puternice, starea de somnolenta si sa incep tratamentul cat mai repede, daca nu sa apuc in alta parte, starea asta de ameteala este insuportabila .. Sunt deschis si altor recomandari. Multumesc
Diagnosticul este discopatie cervicala scolioza dorso-lombara

Tratament unguent Aflamil 2 x 10 zile
Piascledine comprimate 1x 30 zile

Cu revenire dupa 30 de zile. Is un pic in ceata, cica ametelelile nu ar fi de la coloana sau nu ar trebui sa fie atat de accentuate.
URL de referinţă