Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Mamografie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara,am si eu o inrebare.<care este diferenta dintre mamografie si sono elastografie?.Multe persoane sustin, ca mamografia este periculoasa,deoarece prin presarea sanului,in cazul in care este o formatiune canceroasa aceasta se poate declansa,extinde.Care este mai eficienta,mamografia,ecografia sau sonoelastografia.Va multumesc
Toate investigatiile sunt utile, riscurile fiind extrem de mici sau inexistente. Tipul de investigatie, pe care doar medicul specialist il poate recomanda, depinde de varsta si rezultatul consultatiei.
Va multumesc
(23-10-2015 04:22 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Toate investigatiile sunt utile, riscurile fiind extrem de mici sau inexistente. Tipul de investigatie, pe care doar medicul specialist il poate recomanda, depinde de varsta si rezultatul consultatiei.

Va multumesc mult pentru raspuns.Am pus aceasta intrebare,deaorece am fost plecata in Germania,iar acolo 2 cadre medicale au facut aceasta afirmatie,ca mamografia prin presarea sanului,poate declansa(extinde) cancerul si ca deja mamografia este inlocuita cu sonoelastografia in mai toate tarile dezvoltate,deoarece este "demodata"
URL de referinţă