Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Uleiuri esentiale pentru digestie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Uleiurile esențiale sunt remedii naturale eficiente și puternice, de multe ori cu efecte chiar mai rapide decât medicamentele de sinteză. Se iau înainte de masă, câteva picături, diluate în puțină apă, într-o linguriță de miere, de ulei vegetal presat la rece sau pe o bucățică de pâine.

Uleiul esențial de mentă tratează un spectru larg de afecțiuni digestive: greață, diaree, balonare, toxiinfecție alimentară, indigestie, digestie lentă, colică biliară, enterocolită, dureri de stomac. Se administreaza 3-5 picături de ulei de 3 ori pe zi, într-o linguriță de miere. Pentru copiii de 1-6 ani, doza este de 1-2 picături de două ori pe zi, iar celor de 7-14 ani li se pot da 2-3 picături de 3 ori pe zi.

Uleiul de cimbru se folosește în enterocolite bacteriene și virale, parazitoze digestive, candidoze, colici, balonare, grație efectului lui puternic antibacterian, antiviral, antifungic, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic și analgezic local.

Același efect îl are și uleiul de cuișoare, bun, de altfel, și în răceli, dureri de dinți și afecțiuni cutanate. Uleiurile de cuișoarele, cimbrul, oregano sau scorțișoară sunt antiinfecțioase și au efecte remarcabile în combaterea infecției cu Helicobacter pylori.

Uleiurile de mușețel și gălbenele vin să vindece stomacul afectat de aciditatea gastrică. Sunt calmante, cicatrizante și combat aciditatea.
URL de referinţă