Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Amorteala picioarelor de la diabet - niste sfaturi?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua. Povestea mea este una mai lunga, dar voi incerca sa fiu cat mai direct si la subiect:
In ultimii ani am consumat bauturi alcoolice (doar bere) destul de des, in cantitati destul de mari. Acum doua saptamani si cateva zile, dupa ce din nou consumasem bere (un pet 2.5L), m-am pus sa ma culc. Am adormit, si am fost gasit inconstient de catre mama mea dupa 1-2 ore. Mama mea sufera de diabet de peste 15 ani, asa ca si-a dat seama aproape instant ca asta ar fi o posibila problema si la mine. Mi-a luat o glicemie cu aparatul ei (cu ac nou, bineinteles) iar eu aveam glicemia 300+. Vazand acest lucru, a chemat de urgenta un echipaj de la ambulanta. La sosirea lor, acestia mi-au mai luat odata glicemia, care crescusera la aproape 460. Am fost transportat in scurt timp la spital unde am fost si internat. Mi s-au administrat diferite medicamente, mi-a fost stabilit un tratament cu insulina dupa care pot spune ca ma simt bine, insa am o problema:
Dupa ce mi-am revenit si am devenit constient, am inceput sa simt o amorteala a picioarelor, de la genunchi in jos. Acum sunt acasa, urmez tratamentul cu strictete si ma simt foarte bine, dar problema cu amorteala persista inca. Medicul mi-a spus sa fac cat mai multa miscare si imi voi reveni, dar ce miscare sa fac daca eu abia fac 2-3 pasi ca ma dezechilibrez. Ce as putea face? Daca stie cineva va rog sa imi dati si mie un raspuns. Multumesc.
Pare a fi vorba de o neuropatie periferica. Ar trebui consultat un specialist neurolog sau un diabetolog specialist in piciorul diabeticului.
Sanatate
URL de referinţă