Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: CT sau RMN?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
nu gasesc nicaieri ceva ce pot intelege. CT sau RMN cranian? Ce difera? Multumesc!
Sunt doua investigatii imagistice de inalta fidelitate dar care se efectueaza folosind metode diferite. CT este tomografia computerizata clasica, cu raze X, in timp ce RMN-ul foloseste pentru obtinerea imaginilor rezonanta magnetica nucleara. In functie de problema medicala intalnita, medicul specialist recomanda CT sau RMN, cu sau fara substanta de contrast.
Buna ziua,


Ma intereseaza o clinica medicala de imagistica unde sa imi pot duce imaginile de la o investigatie rmn pe care am facut-o in Brasov si pentru care as vrea sa primesc un al doilea rezultat. Stiti cumva daca exista o astfel de clinica in BUcuresti?


Va multumesc!
Nu e destul de clar ce anume doresti. O noua investigatie imagistica? Sau o reinterpretare a lor? Interpretarea o face medicul de specialitate. Nu cred ca vor accepta sa interpreteze rezultatele obtinute la alta clinica. Sunt multe clinici unde poti face un RMN sau CT in Bucuresti, sau solicita un consult de specialitate pentru interpretarea rezultatelor vechi. Sanador, Medlife, Regina Maria sunt cateva dintre cele mai cunoscute.
Buna seara, am si eu o intrebare si sunt destul de speriata..in 2 luni august-sempetmbrie, am facut 2 radiografii pulmonare si un CT torace cu substanta de contrast, din cazua ca scuipam sange, s-a dovedit ca nu e de la plamani, intre timp am citit despre radiatii si ca pot fi daunatoare, tin sa precizez ca am 23 de ani, si astea sunt primele radiografii si ct facute in viata mea, sufar si de un atac de panica..Se poate intampla ceva de la aceste radiatii? Astept un raspun...Va multumesc frumos
Stai linistita, nu se poate intampla nimic. Nu mai e aparatura de pe vremuri. Poti intreba medicul radiolog care ti-a facut CT-ul ce doza de radiatii este suportata de organism la acel tip de aparat in cursul unui CT.
Sanatate
URL de referinţă