Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Intrebare solutii in alcool
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,

Am gastrita si doresc sa incerc remedii naturiste, solutii in alcool - bitter suedez, tincturi si macerate de plante. Problema este ca alcoolul este contraindicat in aceasta afectiune. Cum as putea asadar sa-mi administrez aceste tratamente?
Cineva mi-a spus ca daca pun solutia in ceai fierbinte, alcoolul se va evapora.
Intrebarile mele sunt:
- chiar se evapora alcoolul in modul acesta?
- nu este afectata potenta plantelor daca pun solutia in lichid f fierbinte?
- exista alte modalitati de a elimina alcoolul din solutie?

Multumesc,
Marian
Nu cred ca este posibil. Esentialmente aceste tincturi sunct compusi hidroalcoolici din plantele respective. Pe de alta parte, oricum astfel de tincturi nu se consuma ca atare ci se pun in ceaiuri 5-15 picaturi in functie de tipul tratamentului. Nu cred ca e vreo problema legata de concentratia de alcool. Doar pentru copii este indicat sa nu se foloseasca astfel de tincturi ci unele pe baza de glicerina . Glicerina si otetul nu sunt la fel de eficiente in extragerea compusilor curativi din plante, dar se pot folosi ca alternative la macerarea plantelor.
Sanatate

P.S. Nu vad de ce nu s-ar putea utiliza unele ceaiuri din plante bune in astfel de afectiuni. Daca gastrita are la baza o infestare cu helicobacter pylori, se poate incerca un tratament naturist, dar el nu va fi la fel de eficient ca unul clasic, cu antibiotice.
Multumesc pentru raspuns. Din fericire nu este si Hp.
Buna ziua, pentru gastrita va recomand remedii naturale sub forma de ceaiuri sau pulberi de plante medicinale incapsulate.Sunt ceaiul Gastric si capsulele Stomac sanatos.Prin administrarea ambelor remedii efectele cicatrizante, protectoare ale mucoasei si antialgice sunt amplificate.Daca exista si Helicobacter piloi se pot adminisra capsulele Helicostop, a caror principii active inhiba dezvoltarea bacteriei, contribuie la calmarea iritatiilor mucoasei gastrice si ajuta la reducerea disconfortului gastric cauzat de prezenta Helicobacter pylori.Multa sanatate!
URL de referinţă