Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: tahicardie in operatie de cezariana
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
Urmeaza sa nasc peste 5 luni. Sunt la a treia sarcina. La prima operatie cezariana mi s-a spus ca am facut tahicardie pe masa de operatie, fara a mi se da alte detalii, decat ca a cedat la medicamentele introduse in perfuzie. La a doua operatie nu retin sa mi se fi spus ceva de tahicardie. As vrea sa stiu de la un medic anestezist sau ginecolog daca tahicardia este ceva des intalnit in timpul operatiilor cezariene, cat de grava este si daca in aceste circumstante pot naste si la o clinica privata sau doar la spital de stat.Multumesc.
Trebuie sa mergi la un consult la un medic anestezist sau ginecolog, daca vrei sa primesti o confirmare sau infirmare a unui posibil episod de tahicardie. Tahicardia este ceva obisnuit in sarcina ca urmare a compresiei mecanice determinata de sarcina pe zona pericardica. Daca ea poate apare sau nu in timpul operatiei de cezariana asta nu cred ca poate nimeni sa afirme. Rolul anestezistului este sa rezolve astfel de probleme daca ele apar.
N-am inteles temerea ta legata de clinicile private comparativ cu spitalele de stat!!
Sanatate si nastere usoara!
Eventual si un consult la un cardiolog care face si electrofiziologie cardiaca.
Multumesc pt raspunsuri.
SoulHeart, tocmai asta e nelamurirea mea, daca am facut 2 EKG-uri care au spus ca totul e ok la inima, am mai trecut prin alta operatie cu anestezie generala (alta decat cezarienele), la care mi s-a spus clar ca nu am facut tahicardie, pot naste la privat? Am inteles ca la clinicile private in care se naste nu exista serviciu de urgenta, dar nu stiu daca o tahicardie declansata cel mai probabil de factori noncardiaci (stres, pierdere de sange etc) se regleaza de dr. anestezist sau trebuie musai sa nasc la stat. Adica e ceva foarte grav? Eu inteleg ca nu, dar as vrea si parerea altor medici, care opereaza cezariene sau anestezisti. Oricum, intentionez sa vorbesc si cu anestezistul de la clinica privata, peste vreo 2 luni.

Soulheart, temerea mea, la clinicile private, este ca nu au aparatura de urgenta, resuscitare sau ce mai este nevoie in astfel de situatii....Nu stiu exact, nu inteleg gravitatea sau lipsa de gravitate a acestui aspect, tahicardia, asta as vrea sa inteleg, de ce e nevoie intr-o astfel de situatie, pentru ca sa iau cea mai sigura decizie pt mine si bebe.
Faptul ca ai facut 2 ECG-uri care au iesit OK nu inseamna ca nu ai posibilitatea de a dezvolta o tahicardie. De aceea te-am sfatuit sa mergi la un consult la un cardiolog care face si electrofiziologie cardiaca.
URL de referinţă