Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Berea si beneficiile ei
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Berea este la fel de veche ca si civlizatia insasi, sustine Drink Focus. Este una din primele bauturi alcoolice descoperite de om, fiind foarte populara in Egiptul Antic, acum 5000 de ani. Berea este simbol al petrecerii, al relaxarii si un pretext pentru socializare.

Exista bere slaba si bere mai tare (bauta mai ales iarna), blonda si neagra (in functie de concentratia si tipul de orz folosit), dar si variante fara alcool. Exista si bere cu aroma de fructe, dar si bere hipocalorice sau bere caramel - cu adaos de zahar. Gustul diferit al fiecarui tip de bere este rezultatul combinatiei dintre soiurile de hamei. Una peste alta, exista peste 8.000 in toata lumea.

Culoarea berii este un bun indicator al tariei si al gustului. Berea blonda are un gust comun, usor amarui in timp ce variantele "negre" sunt aromate, mai dulci si mai tari. Berea din malt este galbena, iar cele din malt prajit sunt brune-roscate, pana la negru opac. La fel ca vinul, berea are un buchet caracteristic, de malt, floral sau fructat. Important este faptul ca berea este o bautura naturala, care nu contine decat ingredinete simple, nu are conservanti sau aditivi. Sau cel putin ar trebui sa fie.

Beneficii pentru sanatate

Bauta cu moderatie, berea reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si coronariene, reduce tensiunea arteriala si te pune la adapost de riscul accidentelor vasculare. Consumata in cantitati mici (0,5 litru/zi) previne obezitatea, hidrateaza si combate artrita. Consumul moderat de bere imbunatati densitatea osoasa, protejeaza impotriva ulcerului gastric si previne aparitia calculilor biliari. Berea contine proteine, fier si toata gama de vitamine B, iar extractul de hamei continut de bere este cunoscut pentru efectul sedativ si relaxant. daca bei doar doua pahare pe zi se poate spune ca berea este parte a unei nutritii sanatoase.
URL de referinţă