Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: suflu pe carotida ?!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua ! Eu sunt de 7 ani "abonata " la extrasistole, asa ca in fiecare an merg la control cardiologic complet .
Cum, in ultima vreme, m-au napadit iar extrasistolele, am fost azi la control, si mare mi-a fost mirarea ca d-na doctor sa-mi depisteze suflu pe carotida stg., dandu-mi de facut o ecografie pe carotide, la care am reusit sa ma programez in dupa-amiaza asta .
Cert este ca pana atunci sunt extrem de ingrijorata, deoarece niciodata nu mi s-a depistat asa ceva . Totul era normal, in afara de blestematele alea de extrasistole .
Ca sa nu mai zic ca, odata ajunsa acasa, am citit tot felul de grozavii despre aceasta "boala", si am cam intrat in panica .
Desi ma stiam cu colesterolul in limite normale, pana la controlul cardiologic de peste 2 saptamani, mi se pare cam mult sa stau asa si sa nu iau nimic, mai ales ca am citit despre riscurile trombozei carotide, si cred ca sunt destul de grave .
Poate ma " linistiti " cu ce mai stiti dvs. !
Va multumesc !
Stai linistita, nu intra in panica! Sa vedem ce se va constata la ecografia Doppler, carotidiana. Daca nu ai avut probleme cu colesterolul, nu vad cum ar putea exista ateroame carotidiene.
Sanatate.
Multumesc Soulhealer !
Prompt ca intotdeauna ! happy
Eu am mare incredere in d-na dr. cardiolog, si ma gandesc ca a auzit ea ceva de m-a trimis acolo .
Asta ma cam sperie !
Oricum, voi reveni cu rezultatul de la echo. dupa consultatie .
Am revenit . Ecografia arterelor carotide a iesit buna, d-na dr. spunandu-mi ca, datorita faptului ca am un cord hiperkinetic, apare impresia unui suflu pe carotida, dar carotidele sunt curate si nu este nici o problema din punctul asta de vedere . Totusi mi s-a parut ca a zabovit un pic mai mult cu ecografia la carotida stanga, acolo unde si d-na cardiolog a fost putin suspicioasa .
Probabil ca i-ai spus ca acolo s-a auzit suflul carotidian. Sper ca te-ai linistit si ii dai si cordului tau motive sa isi reduca cinetica! happy
Sanatate
Nu, nu i-am spus care din ele ar avea o problema !
Sau ... na' ca nu mai stiu - oare am zis ?!
Cordul meu isi reia cinetica nebuneasca, si imi arata cine sunt de fapt ( o fricoasa ), ori de cate ori ajunge la doctor, chiar daca in rest sunt o luptatoare !!!
Multumesc Soulhealer ! happy
Sanatate si tie !!!
URL de referinţă