Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Aritmii + bradicardie?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
Sunt nou aici asa ca o sa va rog sa ma iertati daca o sa repet unele lucruri despre care s-a mai vorbit in formul asta.
Ieri am citit aproape toate cele 40 pg din rubrica "Ablatie" de pe Romedic si m-am hotarat sa postez aici problema mea.
Am extrasistole/aritmii de vreo 2, 3 ani. De cand au inceput, am avut doar 2, 3 extras./zi, la distante de cateva ore intre ele, iar de fiecare data se intamplau aleatoriu (sau cel putin nu am reusit sa le corelez cu nimic), adica in zile diferite, in perioade diferite, etc...
Intr-o nefasta zi s-a intamplat sa am aceste aritmii si sa ma tina toata ziua. Inrautatindu-mi starea prin panica (si distonocalm, ce mi-a scazut pulsul si mai mult), am ajuns la urgente, de acolo la sectia cardio, iar dupa o serie intreaga de analize (ekg, doppler, apoi sange, TSH, etc) dna. dr. de garda m.a internat, doar sa stau o seara sub observatii. A 2-a zi am fost externat si mi s-a dat sa fac un holter 48h. Rezultatele analizelor au iesit bune, inima arata ok dpdv morfo-functional, tiroida OK, ecografia abdominala OK.
Acum, ce ma intereseaza pe mine, e ca pe holter au aparut o groaza de aritmii (probabil si pentru ca am fost destul de stresat cu electrozii pe mine) insa fara tahicardia despre care se vorbeste in cazul ablatiei sau fibrilatie atriala.
Ca sa ma exprim mai bine, eu nu simt aritmiile ca in cazul tahicardiei (puls ridicat) ci doar ca extrasistole. Dupa o bataie normala, inca o bataie de asta in plus happy
Dna. dr. m-a sfatuit sa fac un studiu electrofiziologic si mi-a spus ca, din experienta sa, nu prea se face ablatie la supraventriculare si nici nu prea se pun pecemakere la tineri de 29 de ani (eu).
Rezultatul holterului:
Ritm sinusal, tendinta la bradicardie AV minima (rs) = 38/min
Frecvente extrasistole supraventriculare, unele conduse aberant-BRD, unele blocate.
4 extrasistole ventriculare.
Bpm max-110, min-38, medie-54
Extrasistole in 48h (nu sunt sigur, citesc din campul "Supraventricular ectopy - S All: 10013)


Ce e curios e faptul ca am pulsul mic si totusi nu sunt sportiv de performanta sau ceva de genul (alerg max 4km/zi, nu fac anduranta).

Eu sunt curios daca s-a mai intalnit cineva cu un asemenea caz si cam care credeti ca ar fi urmatorii pasi.
Se face ablatie pt asa ceva? Dar peacemaker? Ma innebuneste gandul sa port dispozitiv de la varsta asta.

Si inca ceva, as vrea sa merg la dna. dr. Grecu Mihaela din Iasi. E ok? Am auzit ca e destul de buna. Ideal ar fi sa merg la Vasatescu, insa eu sunt din Bacau iar Iasiul pare mai... "in bugetul meu". As aprecia niste pareri despre dna. Grecu (sau o redirectionare catre topic happy ).

Va multumesc mult!
Sorry pt topicul atat de lung.
Sanatate!
URL de referinţă