Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Unde se fac proceduri de ablatie in Romania
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
La Cluj si Timisoara pretul la catetere stie cine cineva cat este?? Incercam toate variantele.
Liviuta, daca aparatele de acolo sint ca cel din Bucuresti, presupun ca si cateterele trebuie sa fie aceleasi si n-as crede ca exista cite o firma furnizoare in fiecare oras. Prin urmare, pretul cam tot acelasi ar fi - parerea mea ! Dar poate ne lamureste ARMMDT.
Are dreptate Uliana, pretul e acelasi.
Buna armmdt,
In urma postarilor tale si a celorlalti membrii,m-am hotarat sa merg la Dl Dr. Vatasescu la o consultatie.Mi s-a parut, asa cum ai spus si tu, un om extraordinar si raspunsul lui a fost cel la care ma asteptam: ablatia este singura solutie pentru rezolvarea problemelor cu tahicardia, si cu toate ca mi-a prezentat si riscurile, eu am mare incredere in el.
Probabil intr-o luna o sa ma programeze pentru ablatie.
As vrea, din curiozitate, sa te intreb de ce nu sunt decat cativa medici specializati in astfel de interventii , din moment ce ele nu prezinta un risc foarte mare si nu sunt foarte complicate?
As mai vrea sa-mi spui daca interventia o sa fie dureroasa?
Iti multumesc pentru tot ce faci pentru oamnii ca mine, care nu stiu de unda sa inceapa in rezolvarea problemei lor!
Cum ai dedus tu ca aceste interventii nu sunt foarte complicate? Nu sunt pentru pacient sau pentru cineva care priveste din afara, dar ca sa faci acele interventii trebuie sa ai extrem de multe cunostinte. Electrofiziologia este cea mai grea ramura a cardiologiei, de aceea nici nu sunt prea multi interesati. De ce sa isi bata capul si sa se iradieze cu proceduri care dureaza ore intregi cand pot sa scoata bani frumosi doar dand pastile?
In plus ca sa se apuce de electrofiziologie cardiaca un doctor are nevoie sa petreaca mult timp (ani de zile) intr-un centru cu multa experienta (din afara) si sa stea pe langa cineva care stie si sa invete. Si nu sunt multi care sunt dispusi sa isi paraseasca ani de zile familia ca sa faca asa ceva. Mai ales ca in Romania efortul nici nu prea e apreciat.
Despre durere, asta depinde de fiecare pacient cum o percepe, de anatomia fiecaruia. Am avut proceduri identice la diversi pacienti, pe unii i-a durut destul de rau, pe altii aproape deloc, desi aplicam tirurile de radiofrecventa in aceeasi zona. De aceea nu stiu sa iti dau un raspuns. Dar stai linistita, ca sunt metode impotriva durerii, ti se vor da diverse medicamente daca e cazul. Nu iti fie teama, mergi cu incredere. Sa ne tii si pe noi la curent.
Salut,
fiind nou atat pe site cat si in aceasta boala(daca ii pot spune asa),v-as ruga sa ma scuzati daca unele din intrebarile mele vi se vor parea stupide,dar in acest moment cam asa suunt si eu din cauza vesti ca sunt descoperit in urma unui contro medical cu sindromul WPW.Intrebare:daca esti asigurat medical acel cateter se plateste peste tot in tara sau numai in anumite orase unde are loc interventia de ablatie?.....de ex. la Bucuresti se plateste sau la Timisoara?
multumesc!
Acel cateter despre care stii tu ca se plateste este cel pentru sistemul 3D folosit pentru ablatia de fibrilatie atriala. Deoarece la tine nu e cazul de asa ceva nu trebuie sa platesti nici un cateter, deoarece cateterele ce se folosesc pentru ablatia de WPW sunt din cele obisnuite, din care cumpara spitalul.
armmdt, vreau sa te intreb si eu ceva, din curiozitate profesionala, dar si ca una care are treaba cu F.a. (de fapt F.a. are treaba cu mine! happy ).
In cazul ablatiei pt. F.a., care este componenta echipei de interventie, cati medici (eventual ce specialitati-toti cardiologi?).
Bio-inginer, ca tine, participa intotdeauna?(banuiesc ca nu poti participa la toate interventiile, desi strabati tara in lung si lat).
Acest job, de bio-inginer, ar putea fi inlocuit si cu cel de fizician medical? (o noua specializare medicala) sau exista in formare si alti bio-ingineri?
De exemplu, tu participi la interventii pt. F.a. cu echipa de la Recuperare, din Cluj, sau au ei in echipa bio-inginer (sau nu este musai sa fie)?.
Sper sa nu am nevoie de ablatie (nici macar de Pm), dar imi place sa fiu informata, te poti astepta la orice surpriza in viata.
Daca, Doamne fereste, ar fi nevoie, binenteles ca as opta pt. Bucuresti si Dr.V.
Haimii, sunt mai multe locuri in tara unde se poate face ablatie de RF pentru sindrom WPW. In mod normal nimeni nu ar trebui sa-ti ceara bani pe cateterul de ablatie, dar traim in Romania si nu pot vorbi in numele tuturor centrelor.
Cert este ca ar trebui sa-ti faci un studiu electrofiziologic cat mai repede sa se stie daca este periculoasa calea accesorie pe care o ai sau nu (se masoara perioada refractara a caii accesorii). Daca nu prezinta risc vital si nu ai avut crize de tahicardie (palpitatii) pana acum poti sta o vreme fara ablatie, dar daca vrei se poate face in aceeasi sedinta.
(17-05-2011 06:55 PM)ANA GONZALES a scris: [ -> ]In cazul ablatiei pt. F.a., care este componenta echipei de interventie, cati medici (eventual ce specialitati-toti cardiologi?).
Unul sau doi medici cardiologi specialisti in electrofiziologie, una sau doua asistente de sala si un bio-inginer sau un tehnician.

(17-05-2011 06:55 PM)ANA GONZALES a scris: [ -> ]Bio-inginer, ca tine, participa intotdeauna?(banuiesc ca nu poti participa la toate interventiile, desi strabati tara in lung si lat).
Da, este un alt coleg de la firma care a livrat sistemul 3D. Eu nu sunt asa de mult implicat in ablatiile de FA deocamdata.

(17-05-2011 06:55 PM)ANA GONZALES a scris: [ -> ]Acest job, de bio-inginer, ar putea fi inlocuit si cu cel de fizician medical? (o noua specializare medicala)
Da, daca are pregatirea suplimentara necesara.

(17-05-2011 06:55 PM)ANA GONZALES a scris: [ -> ]De exemplu, tu participi la interventii pt. F.a. cu echipa de la Recuperare, din Cluj, sau au ei in echipa bio-inginer (sau nu este musai sa fie)?.
La Cluj nu am participat niciodata la ablatii de FA, acolo se duce colegul de la firma care a livrat sistemul 3D

(17-05-2011 06:55 PM)ANA GONZALES a scris: [ -> ]Daca, Doamne fereste, ar fi nevoie, binenteles ca as opta pt. Bucuresti si Dr.V.
Daca, Doamne fereste, ai avea nevoie de asa ceva as veni in mod special ca sa lucrez impreuna cu dr. Vatasescu la interventia respectiva.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
URL de referinţă